Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 24 april 2008

Ontvangst leerlingen uit Hongaarse zusterstad Tata

Op vrijdag 25 april om 14.00 uur ontvangt mevrouw Hanny Groenhart-Dammers, penningmeester van het Alkmaars Uitwisselings Comité, een groep leerlingen uit het Hongaarse Tata in het stadhuis van Alkmaar.

De groep van 40 leerlingen en twee begeleiders van de Eötvös Gimnázium uit Tata is van 19 tot 25 april op bezoek in Alkmaar. Het bezoek vindt plaats in het kader van een uitwisselingsprogramma tussen beide scholen. De eerste contacten dateren van 1992.

De groep heeft deze week uitstapjes gemaakt naar de Zaanse Schans, het Van Goghmuseum in Amsterdam, het Mauritshuis en de Tweede Kamer in Den Haag en het Stedelijk Museum in Alkmaar. Vandaag hebben de gasten een sportdag met de leerlingen van klas 5 bij op de sportvelden van de Alkmaarse Mixed Hockey Club. Op 25 april brengt de groep van 10.00 tot 11.30 uur een bezoek aan de kaasmarkt en het kaasmuseum. Na de lunch in het Murmellius Gymnasium worden de gasten om 14.00 uur in het stadhuis ontvangen. 's Avonds vertrekt de groep weer naar Tata.