Ingezonden persbericht


WERELDWIJDE VOEDSELCRISIS

De Wereldbank schat dat de prijzen voor de basisingrediënten van voedsel de laatste 3 jaar 83% zijn gestegen. Met de stijgende prijzen voor grondstoffen neemt de sociale onrust toe. Wat is de oorzaak van deze wereldwijde voedselcrisis en wat kunnen we doen om het op te lossen? CNN's Jim Clancy gaat op onderzoek uit en de volgende correspondenten leveren bijdragen:


* Christian Purefoy, kijkt in Senegal welke politieke krachten invloed hebben op de broodprijs, een belangrijk politiek issue op het moment in het land


* Eunice Yoon, bezoekt de rijstvelden in Anhui, China en onderzoekt welke gevolgen het Chinese overheidsbeleid, dat gericht is op bescherming van de consument, heeft op de boeren in dat land


* Harris Whitbeck, spreekt met Maseca, Mexico's grootste producent van tortilla's, over de prijs van tortilla's die het afgelopen jaar bijna 50 procent is gestegen door toedoen van het toenemende gebruik van maïs voor biobrandstoffen


* Sara Sidner, bezoekt een voedselbank in India en spreekt met families die met steeds minder moeten rondkomen en uiteindelijk de straat op gaan om te bedelen


* Frederick Pleitgen, onderzoekt of de Duitsers wel beseffen dat zijn wellicht ongewild bijdragen aan de hoge voedselprijzen door het gebruik van biobrandstoffen voor hun auto's


* David McKenzie, reist naar de haven van Mombassa in Kenia, wereldwijd beschouwd als 'Ground Zero' voor voedselhulp in dat deel van Afrika.

De special Global Food Crisis duurt een half uur wordt uitgezonden op:

Vrijdag 25 april om 23.30 uur

Zaterdag 26 april om 16.00 uur en om 21.00 uur

Zondag 27 april om 21.00 uur

Noot voor de redactie (