Gemeente Anna Paulowna


080423 Gemeente informeert over Wmo met soapserie

De komende maanden kunt u in uw eigen huis-aan-huisblad uitgebreid lezen over de veranderingen door de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) die begin 2007 van kracht is geworden. Het is belangrijke informatie omdat bijna iedereen op de een of andere manier met de Wmo te maken krijgt. Het wordt door middel van onderhoudende verhaaltjes geserveerd. Onder de soaptitel: GSHS (Gedeelde Smart is Halve Smart) kunt u wekelijks de belevenissen van de familie De Vries volgen van vader, moeder, twee volwassen kinderen, twee opas en een oma.

Eén voor één komen ze in beeld. Moeder Dorien die in de zorg werkt en getrouwd is met vader Dirk, accountant van beroep. De kinderen Desiré en Daan, elk met hun eigen karakter en beslommeringen. De ouders van Dorien, opa Karel en oma Karla, gescheiden van elkaar wonend omdat de één meer zorg nodig heeft dan de ander. En dan is daar nog opa Jan, de vader van Dirk, pas weduwnaar geworden. Waarschijnlijk denkt u na een paar weken: deze familie overkomt wel erg veel ellende. Dan slaat u de spijker op zijn kop. Het is allerminst de familie doorsnee.

Net als in een televisiesoap trekt er een keur aan problemen, maar vooral ook aan oplossingen aan u voorbij. Want dat wil de gemeente u graag laten weten: wat is er veranderd door de nieuwe wet en waar kunt u terecht voor een antwoord op uw vragen en een oplossing voor uw problemen. Elke soap is een beetje overdreven. Zo ook GSHS. De problemen die erin voorkomen, worden hier en daar in een wat komisch daglicht gezet en een tikkeltje overtrokken. Het is echter absoluut niet de bedoeling om iemand te kwetsen.

Informatie over Wmo

Onder elk verhaal vindt u nog wat extra informatie. Wij hopen van harte dat de serie u iedere week een glimlach ontlokt en dat u niet kunt wachten tot de volgende aflevering verschijnt. Nee, informatie van de overheid hoeft niet saai te zijn. Leest u zelf maar. Vanaf volgende week op de voorlichtingspagina van uw gemeente! U kunt de verhalen nalezen op de website: www.annapaulowna.nl.