Gemeente Maastricht

Dienstauto's toezichthouders uitgerust met defibrillatoren

Zes extra mobiele defibrillatoren in Maastricht

22.04.08

Met ingang van 15 april zijn de zes auto's van het Team Handhaving van de gemeente Maastricht voorzien van defibrillatoren. Alle tachtig mensen binnen het Team Handhaving hebben een opleiding gevolgd in het gebruik van de apparaten. Het gebruik van de defibrillatoren sluit naadloos aan bij de kennis en vaardigheden die de toezichthouders hebben op het gebied van reanimatie.

Voor de goede orde: het uitrusten van de dienstauto's met defibrillatoren betekent geen vervanging van de ambulance. Het zijn extra handen aan het bed zolang de ambulance er niet is. Een bijkomend voordeel is dat toezichthouders die te voet op pad zijn, in geval van nood snel contact kunnen zoeken met collega's die in een dienstauto rijden. Op deze manier kan soms kostbare tijd gewonnen worden.

Het uitrusten van de dienstauto's met zes defibrillatoren is een idee dat is ontstaan in het Wijkteam Malberg en verder uitgewerkt in samenwerking met de buurtkaders. De aanschaf van de apparaten is vervolgens mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente Maastricht en de woningcorporaties.