Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Arval: beter teamwerk met flexibele werkplekeilanden

Amsterdam, 22 april 2008 - Op welke manier werken mensen zo effectief mogelijk samen? Bij Arval worden optimale resultaten behaald door het werken in kleine multidisciplinaire teams. Steelcase en Spring Architecten richtten de werkplekken van de autoleasemaatschappij zo in, dat deze nieuwe manier van werken letterlijk en figuurlijk vorm kreeg.

Arval is de afgelopen twee jaar verkozen tot beste leasemaatschappij van Nederland. Het bedrijf werd met name geprezen om de goede dienstverlening. Volgens het bedrijf zelf komt dit door het werken in accountteams. 'Teams met verschillende expertises worden om een klant heen gebouwd', vertelt Stephan Peelen, projectleider facilitaire zaken bij Arval.

De gedachte achter deze werkwijze is dat klanten het voordeel van persoonlijk contact ervaren. Ze hebben te maken met één vaste contactpersoon, waarachter een team van specialisten staat. De teams bestaan uit twaalf medewerkers met uiteenlopende functies: van relatiebeheerders en inkopers tot secretaresses en technisch beheerders. 'Het was voor ons heel belangrijk om werkplekken te creëren waarin deze vorm van samenwerken tot het beste resultaat zou leiden', aldus Peelen.

Zes planningsprincipes
Om tot een goede inrichting van de werkplek te komen, werd de specifieke manier van werken bij Arval vertaald in werkplekontwerpen. Het met twaalf mensen tegelijk in een groep kunnen werken, maar ook individuele activiteiten uit kunnen voeren staat hierbij centraal. Over het algemeen kunnen zes planningsprincipes onderscheiden worden bij het optimaal inrichten van een werkplek: zorg voor voldoende privacy, maak werk zichtbaar, inventariseer de onderlinge verbindingslijnen, zorg voor inspirerende ruimtes, houd rekening met verschillende werkstijlen en zorg voor een strategische opstelling van algemene benodigdheden. Ook bij Arval zijn deze principes aangehouden.

Resultaat
Voor de teams werd een werkplekoplossing gevonden waarin de verschillende functies en taken uitgevoerd konden worden zonder aan de privacy van de medewerker voorbij te gaan. Door middel van flexibele werkplekeilanden, verschuifbare wanden en mobiele oplossingen kunnen de medewerkers zowel goed samenwerken als individueel aan de slag. "De nieuwe manier van werken werpt haar vruchten af. Het werken in multidisciplinaire teams wordt makkelijker door de flexibele werkplekken. Men ervaart ook meer plezier doordat de lijnen korter zijn en er sneller resultaat wordt behaald", aldus Peelen.

Over Arval
Als onderdeel van BNP Paribas behoort Arval tot de grootste leasemaatschappijen van Europa. In Europa beheren wij ruim 631.000 auto's en zijn actief in 19 landen. In Nederland staat Arval met ruim 28.000 auto's en 220 medewerkers in de top 4 van aanbieders. De filosofie van Arval is om zoveel mogelijk activiteiten van de klant over te nemen betreffende het wagenparkbeheer. Daarbij heeft Arval zich als doel gesteld de voertuigkosten transparant en bestuurbaar te maken. Het belangrijkste speerpunt hierin is het communiceren met de berijders en het stimuleren van goed rijgedrag van de berijders.

Over Steelcase
Steelcase helpt personen en bedrijven over de hele wereld effectiever te werken door het leveren van kennis, producten en diensten die het mogelijk maken een inspirerende werkomgeving te creëren. Dit wordt bereikt door de integratie van architectuur, meubels en technologie. Steelcase is sinds 1974 wereldwijd marktleider in de kantoormeubelbranche. Elk Steelcase product is milieuvriendelijk en duurzaam. Van ontwerp tot het einde van de levenscyclus spelen milieuoverwegingen een doorslaggevende rol bij productie, keuze voor stevige materialen, transport, gebruik, hergebruik en het einde van de levenscyclus. Het bedrijf lanceerde het eerste Cradle to Cradle product ter wereld; de Think stoel. Het portfolio van Steelcase bestaat uit interieurarchitectuurproducten, meubelsystemen, technologische producten, stoelen, verlichting en archiveringsgerelateerde producten en diensten. De omzet in boekjaar 2008 was ongeveer $3,4 miljard. Steelcase en haar dochterondernemingen werken met dealers op meer dan 800 locaties, hebben fabrieken op meer dan 35 locaties en ongeveer 13.000 werknemers over de hele wereld. De Class A Common Stock van de onderneming wordt verhandeld op de New York Stock Exchange onder het symbool SCS. Meer informatie vindt u op www.steelcase.nl

Voor meer informatie voor de pers
Foto's op aanvraag beschikbaar. Fotograaf: Toine van den Nieuwendijk Lubbers & De Jong BV
Maartje van Oeveren
T 020 421 0565
F 020 638 8417
E maartje@l-dj.nl