Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

JeugdSportPas wordt JeugdActiviteitenPas

22 april 2008 print
De JeugdSportPas voor kinderen van de groepen 3 tot en met 8 van de basisscholen wordt in het volgend schooljaar een JeugdActiviteitenPas. Kinderen kunnen daarmee niet alleen kennis maken met diverse sporten, maar ook met activiteiten op het gebied van cultuur, kunst, natuur en milieu.

Een programma voor hen is nu in de maak.

Met de uitbreiding van deze pas voor de kinderen in Uithoorn, wordt een belangrijke wens van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad waargemaakt. Dat is dat de jeugd optimaal mee kan doen met allerlei activiteiten die binnen onze gemeente mogelijk zijn.

Een schooljaar wordt in vier periodes ingedeeld en per periode worden sportieve, culturele en natuureducatieve activiteiten aangeboden. Als de interesse van de kinderen is gewekt, kunnen ze tegen een geringe vergoeding vier lessen volgen bij (sport-)verenigingen/ sportaanbieders, kunstencentrum De Hint of andere partners.

De inhoud van het programma wordt deze maanden voorbereid zodat de kinderen vanaf augustus een gevarieerd programma kan worden geboden. Ook wordt gekeken of de mogelijkheid om je in te schrijven voor de cursussen via internet - die al bestaat voor de JeugdSportPas - kan worden uitgebreid zodat inschrijving voor meer soorten cursussen via internet mogelijk is.
^

* Jeugd Sport Pas