Gemeente Stede Broec

Officiële start bouwrijp maken Oosterweed
Op 12 maart is de officiële start van het bouwrijp maken van de nieuwe woonwijk Oosterweed in Grootebroek. Wethouder P. Zwaan verricht in samenwerking met de aannemers Combinatie Oosterweed de openingshandeling.

In totaal krijgt Oosterweed zoân 457 woningen in verschillende varianten. Het gebied wordt in één keer bouwrijp gemaakt. Halverwege 2008 zijn de werkzaamheden voor het bouwrijp maken dusdanig gevorderd dat er gestart kan worden met woningbouw.
De bouw wordt in drie fases uitgevoerd. Fase 1 start aan de westkant, die grenst aan De Weed. In Fase 2 worden de woningen ten oosten van de Molensloot gerealiseerd en in Fase 3 de woningen ten westen van de wijk Zesstedenpark.

Ongeveer halverwege de tweede helft van 2008 worden de eerste contouren van Fase 1 van de wijk zichtbaar. Fase 2 en 3 starten respectievelijk halverwege 2009 en 2010. Het eindresultaat van de gehele wijk zal in 2011 of iets later de kwaliteitstoets duidelijk doorstaan. Meer informatie over het project vindt u op www.oosterweed.nl.