Gemeente Enschede

Enschede verbindt

Doe mee, Werk mee en Leef mee

De gemeente Enschede is op zoek naar vrijwilligers/begeleiders die de inburgeraar wegwijs maakt in Enschede. Wat is er te doen in een buurthuis, waar vind ik de sportvereniging, hoe vind ik een kinderoppas, etcetera? Practische zaken die iedereen elke dag tegenkomt. De begeleider is tevens taalcoach en er wordt alleen in het Nederlands met elkaar gesproken. De gemeente Enschede doet dit door middel van het loodsenproject. Loodsen is volgens het woordenboek `iemand behendig ergens heen brengen".

Samen gaan ze gedurende een aantal maanden op pad. Op weg naar meer informatie, naar kennis over wat er allemaal te doen is in Enschede. De vrijwilliger/begeleider maakt kennis met andere culturen en gewoonten, en laat zien hoe hij leeft. De vrijwilliger/begeleider moet benieuwd zijn naar deze nieuwe Enschedeër uit een ander land en wil de ander graag ondersteunen bij het vinden van zijn/haar weg in de Enschedese samenleving. Vooraf wordt een korte training gegeven en is er begeleiding tijdens de werkzaamheden. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Truus Vermeer van de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 053 - 481 7469 of mailen naar t.vermeer@enschede.nl Leer de ander kennen en investeer één à twee dagdelen per week in de nieuwe burgers van Enschede!

De afdeling Taal en Inburgering van de gemeente Enschede voert de Wet Inburgering uit en begeleidt mensen die verplicht zijn in te burgeren naar een inburgeringstraject. In dit traject leert men de Nederlandse taal en maakt men kennis met de manier van werken en leven in Nederland.

22 april 2008