Gemeente Soest

Testpanel afvalcontainers

Datum: 22/04/2008

Inwoners gezocht voor testpanel afvalcontainers

De gemeente Soest gaat de komende twee jaar op verschillende locaties een groot aantal bovengrondse afvalcontainers voor restafval vervangen voor 70 ondergrondse afvalcontainers.

De gemeente Soest hecht veel waarde aan de mening van de gebruikers van deze toekomstige afvalcontainers. Voordat de 70 containers aangeschaft zullen worden, wil zij eerst samen met een testpanel de verschillende soorten containers testen.

Het gaat hierbij om het toetsen van de vormgeving, de toegankelijkheid en het gebruiksgemak. De beoordeling door het testpanel heeft een belangrijk aandeel in de uiteindelijke aanschaf van het type container.

Locaties containers

De locaties waar in het najaar van 2008 de eerste ondergrondse containers geplaatst zullen worden, staan afgebeeld op de volgende pagina:

* Locaties containers

Aanmelden?

Toekomstige gebruikers die plaats willen nemen in het testpanel kunnen zich vóór 12 mei aanstaande aanmelden via het online aanmeldformulier of bij de heer Den Hartog van de afdeling Algemene Zaken, Milieu tel. 035 -6093512.

De gemeente Soest vindt het bovendien belangrijk dat de containers voor minder validen toegankelijk en gebruiksvriendelijk zijn. Zij zijn dan ook van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het testpanel. Aan het testpanel kunnen maximaal 20 personen deelnemen. Zij worden gevraagd eenmalig één uur vrij te maken om op het terrein van de RMN in Soest de verschillende typen containers te testen.

Van bovengronds naar ondergronds

Soest gaat de ondergrondse containers plaatsen, omdat deze efficiënter in gebruik zijn en bovendien bijdragen aan een schonere woonomgeving. Met behulp van een speciale chip krijgt een huishouden toegang tot de ondergrondse containers. De locaties waar in 2009 de bovengrondse containers worden vervangen door het gekozen type ondergrondse container zijn op dit moment nog niet bekend.

.