De Haagse Hogeschool

Jongerentheater 020 speelt voorstelling âYasmine versus Khalidâ

* Datum: 22 april 2008 * Tijd: 15.00 uur tot 17.30 uur * Plaats: Aula van De Haagse Hogeschool, Johanna Westerdijkplein 75, Den Haag

Theaterstuk en debat over multiculturele identiteit op De Haagse Hogeschool

Iedereen vraagt zich wel eens af aan wie of wat hij loyaal moet zijn. Voor een christelijke of islamitische jongere is het geloof belangrijk, voor een uitgaanstype vrienden en vriendinnen, voor een ander zijn ouders, of haar cultuur. Aan wie of wat je loyaal bent, zegt veel over wie je bent. Dan maakt het niet uit wat je afkomst is. Een loyaliteitsconflict kan je op je grondvesten doen schudden. Sommige jongeren vallen terug in het vertrouwde, anderen slagen erin een nieuwe identiteit op te bouwen. Daarover gaat het toneelstuk âYasmine versus Khalidâ van jongerentheater 020. Op dinsdag 22 april 2008 is De Haagse Hogeschool letterlijk het toneel voor deze voorstelling.

In het stuk verwoorden Yasmine en Khalid in twee monologen de themaâs die leven bij jongeren in een multiculturele samenleving. Ze zoeken naar een eigen identiteit, willen volwaardig lid zijn van de samenleving die hen omringt.

Na afloop van de voorstelling debatteren Tarik Yousif (presentator van de Tafel van Babel, multiculturele televisie Nederland) en Sarah van Walsum (senior onderzoeker migratierecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam) onder leiding van Rudy Lion Sjin Tjoe met medewerkers en studenten van De Haagse Hogeschool over identiteit. De middag is een initiatief van het lectoraat Filosofie van de Beroepspraktijk van De Haagse Hogeschool.