Gemeente Geldermalsen

Nationale Rode Kruis Bloesemtocht 19 april 2008

18 januari 2008 - Voorinschrijving Rode Kruis Bloesemtocht op 19 april, nu open ook voor twee nieuwe nordic walking routes

De Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht organiseert de 16e editie van de bloesemtocht op zaterdag 19 april as. Net als vorig jaar zijn er aparte routes voor liefhebbers van nordic walking. Op verzoek van velen voeren deze nordic walking routes van 20 en 30 kilometer dit jaar langs een veel bloesemrijker parcours dan vorig jaar richting de "Oranjestad" Buren.

Rustpunten met entertainment en catering
Ook de muziek wordt dit jaar nieuw leven ingeblazen. Een nieuw muziekconcept zorgt voor nog meer sfeer langs de routes en voor een feestelijke finale in de veilinghallen van de Koninklijke Fruitmasters Groep in Geldermalsen.

De wandelroute gaat over terreinen die normaal niet voor het publiek toegankelijk zijn en over tijdelijke bruggen over de Linge die de Landmacht aanlegt. Langs de route zijn er diverse rustposten met entertainment en catering. De bloesemtocht biedt met vier wandelafstanden en twee nordic walking afstanden voor ieder wat wils. De voorinschrijving sluit op 1 april 2008.

Praktische informatie
Startterrein: Veilinghallen Koninklijke Fruitmasters te Geldermalsen (2 minuten lopen vanaf NS Station Geldermalsen, er worden extra treinen ingezet!)

Startgeld: volwassene 7,50 euro p.p., kinderen tot 13 jaar, 4,50 euro p.p. Bij voorinschrijving ontvangt u 1,50 euro korting en worden de startbewijzen vooraf toegestuurd.

Voor meer informatie en voorinschrijving: www.rodekruisbloesemtocht.nl

Over de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht
De Bloesemtocht is een van de grootste eendaagse wandeltochten in Nederland en wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht. In 1991 werd de tocht voor het eerst georganiseerd met als doel geld in te zamelen voor een nieuw Rode Kruis gebouw in Geldermalsen. De netto opbrengsten zijn tegenwoordig voor de nationale hulp van het Rode Kruis ten behoeve van zieke, gehandicapte en eenzame mensen in onze samenleving. In 2007 werd er bijna 90.000 euro bij elkaar gewandeld. De wandeltocht voert de deelnemers door de mooiste delen van de Betuwe die volop bloeit in deze tijd van het jaar. De Nationale Rode Kruis Bloesemtocht wordt georganiseerd in samenwerking met het Nederlandse Rode Kruis, de KNBLO-Wandelsportorganisatie Nederland en de ANWB. De 16e Bloesemtocht wordt georganiseerd op 19 april 2008.

Sponsoren
Hoofdsponsors van de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht zijn: Koninkijke Nederlandse Landmacht, Heerlijkheid Mariënwaerdt, A.Hak, KRO, Gemeente Geldermalsen, Volvo Nederland, Regionaal Bureau Toerisme Rivierenland (RBT), New Balance, Koninklijke Fruitmasters Groep, Albron, AVRI, Rabobank Geldermalsen e.o, Volker Rail, Menzis, Regionaal Bureau Toerisme Rivierenland (RBT) en Bekol International.

Meer informatie
Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht
Monique Potters, Bestuurslid PR & Communicatie
E-mail: mpotters@rodekruisbloesemtocht.nl

Meer lezen Toeristische informatie