Duo-IT lanceert InfoPlayer, informatieschermen voor het MKB


ALKMAAR, 20080418 -- Duo-IT B.V. uit Alkmaar lanceert deze week de InfoPlayer narrowcasting oplossing. InfoPlayer is een systeem om informatieschermen op verschillende locaties aan te sturen vanaf één locatie. InfoPlayer biedt de gebruiker de gelegenheid om zelf over de inhoud van de presentatie te beschikken. InfoPlayer is uniek omdat de gebruiker zelf de inhoud bepaalt, in tegenstelling tot de meeste systemen, die door advertentieverkopers in de markt worden gezet.

Steeds meer bedrijven hebben een netwerk van schermen waarop met commerciële boodschappen een gerichte doelgroep wordt bereikt. Wil de ondernemer echter volledig zelf beschikken over de getoonde informatie, kon hij of zij tot op heden alleen tegen hoge prijzen systemen aanschaffen. Het narrowcasting principe komt met InfoPlayer binnen het bereik van elke MKB-er.

InfoPlayer is zeer geschikt voor bedrijven met één of meerdere vestigingen die hun publiek willen onderhouden en informeren. Wachtkamers, ontvangstruimtes, horeca, maar bijvoorbeeld ook productieomgevingen waar werkgevers hun medewerkers willen informeren over productievoortgang of gevaarlijke stoffen waarmee gewerkt wordt.

Het beheer over alle afzonderlijke schermen kan via een zeer gebruiksvriendelijke designer programma vanaf één locatie worden gevoerd. In een handomdraai kunnen afbeeldingen, foto's, videomateriaal, Youtube, Teletekst, Flash en maatwerk sjabloonpagina's worden toegevoegd aan de playlist. Per locatie kan een unieke show worden afgespeeld.

Voor de inhoud van de shows kan de klant ook bij Duo-IT terecht. Hiervoor wordt samengewerkt met een aantal partners waaronder reclamebureaus en communicatiespecialisten die dagelijks, wekelijks of maandelijks de inhoud van de presentaties voor hun rekening nemen, zonder ongewenste reclame toe te voegen.

InfoPlayer wordt momenteel door Duo-IT B.V. zelfstandig geproduceerd en verkocht. Volgens mede-eigenaar Stefan de Groot is het echter de bedoeling InfoPlayer via een dealerkanaal in de gehele Benelux aan de man te brengen. Hiervoor worden momenteel kandidaten gezocht.

Duo-IT B.V. is een jong IT bedrijf uit Alkmaar, geleid door Kees van Oostveen en Stefan de Groot. Na een jaar als zelfstandige Alkmaarse ondernemers te hebben samengewerkt hebben zij in december 2007 Duo-IT B.V. opgericht. Duo-IT B.V. voorziet in een breed aanbod van maatwerk ICT oplossingen, maar richt zich voorlopig met name op de verkoop en maatwerk ontwikkeling van InfoPlayer.

http://www.infoplayer.nl