Dag na secretaressedag uitgeroepen tot nationale PA-DAY


Ook de personal assistants in het zonnetje

LAREN, 20080417 -- Er is een groot verschil tussen een secretaresse en een personal assistant. De personal assistants voelen zich daardoor niet echt aangesproken door de in 1989 in Nederland geïntroduceerde `secretaressedag'. Maar ook de personal assistant verdient het om eens in het jaar in het zonnetje gezet te worden. Daarom besloot de grootste dienstverlener in het bemiddelen van personal assistants om vrijdag 18 april 2008 (de dag na secretaressedag) uit te roepen tot Nationale PA-Day.

Verschil tussen secretaresse en PA
Een secretaresse is niet altijd geschikt om een personal assistant te worden. In een interview met Paul van Liempt op BNR (17 april '08) legt PA Ellen Jansen van ZIN Personal Assistants uit dat je niet alleen breed ontwikkeld en zeer dienstverlenend moet zijn. Je moet het ook leuk vinden om er alles aan te doen om je manager te laten excelleren in zijn of haar werk. Organisatietalent, stressbestendigheid, goed kunnen coördineren en regelen, het komt er allemaal bij kijken. En beschikbaar zijn. Zo kan je op zondagavond gebeld worden omdat je de directeur van het vliegveld af moet halen en je moet zorgen dat je de stukken voor maandagmorgen in orde hebt. Je bent een verlengstuk van je manager of directeur.

personalassistants.nl
ZIN Personal Assistants is met 50 werknemers uitgegroeid tot de grootste dienstverlener in het bemiddelen van personal assistants voor tijdelijke of vaste posities binnen organisaties. ZIN is één van de eerste die op dit vakgebied, in het hogere segment, detacheert vanuit een vast dienstverband.

Traditionele secretaressesbureaus
Voor de komst van ZIN maakten pa's onderdeel uit van de traditionele secretaressebranche, waar een PA niet altijd als een professional met een HBO werk- en denkniveau werd gezien. ZIN heeft zich hier vanaf het begin sterk in kunnen onderscheiden. Geen parelketting-gehalte, maar juist een jonge, frisse onderneming. Geen standaard secretaressen, maar capabele en doortastende pa's met minimaal een hbo werk- en denkniveau en de drive om de manager waar zij voor werkt te laten excelleren. Op www.personalassistants.nl wordt direct duidelijk waarom ZIN als een verfrissende wind in de branche wordt gezien.

Rechterhand en sparringpartner
Een directie, bestuurslid of topondernemer moet zijn of haar support, elke dag, honderd procent kunnen waarborgen. Alleen dan kan hij of zij zich honderd procent focussen op het werk en tot excellente prestaties komen. ZIN PA's zijn professionals op dit gebied. Zij fungeren als rechterhand en sparringpartner, zijn goed opgeleid, capabel en doortastend. Maar bovenal zijn zij gedreven om hun manager te helpen excelleren in zijn of haar werk. ZIN Personal Assistants is allround dienstverlener op dit gebied en heeft oplossingen voor zowel tijdelijke als vaste posities. ZIN bedient organisaties in het hele land, vanaf de hogere management lagen. ZIN werkt o.a. voor; ING, Rabobank, ABN AMRO, Fortis, LINDA., Stork, ZwitserLeven, Interpolis, Land Rover, TNO en IdtV.

Naast detachering bemiddelt ZIN tevens PA's naar vaste posities. ZIN bespaart de opdrachtgever hiermee veel tijd en geld. Het uitgebreide netwerk, het specialisme van ZIN en de kennis en ervaring met werving en selectie procedures, zorgen ervoor dat zij adequaat de juiste match bereiken. ZIN is hiermee een aanwinst voor de arbeidsmarkt. Voor PA's op zoek naar een nieuwe uitdaging betekent dit dat ZIN, als specialist in het hogere segment, de meest interessante vacatures in portefeuille heeft.