Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DORDRECHT, 18 april 2008

De Hoop zet bedrijvennetwerk op

Bedrijven helpen mee in de strijd tegen verslaving

DORDRECHT - Vrijdag 18 april vond de officiële start plaats van het bedrijvennetwerk 'Zakenvrienden van De Hoop'. Met het bedrijvennetwerk beoogt De Hoop, de evangelische GGZ-instelling uit Dordrecht, betere kansen op re-integratie te bewerken voor haar cliënten. In een bijeenkomst met de titel 'Een eerlijke kans' waren ruim honderd bedrijven aanwezig. Veel bedrijven besloten tot het netwerk toe te treden.

"Het bedrijvennetwerk moet ertoe leiden dat bedrijven het werk van De Hoop daadwerkelijk en structureel gaan ondersteunen: door giften, het plaatsen van orders en het openstellen van vacatures voor cliënten die bij De Hoop het behandelprogramma hebben doorlopen", aldus Han van den Boogaart, directeur multibedrijven van De Hoop en zelf afkomstig uit de bedrijfswereld. "Bedrijven kunnen daarmee hun maatschappelijke verantwoordelijkheid tonen en leveren zo hun bijdrage aan het op weg helpen van cliënten naar een nieuw leven."

Verschillende sprekers belichtten het belang van het bedrijvennetwerk voor ex-verslaafden. CDA-Eerste Kamerlid en oud Shell-topman Rein Willems stelde dat De Hoop laat zien dat het christelijke geloof ook vandaag nog altijd van maatschappelijke betekenis is. De Hoop is een organisatie die een blauwdruk toont hoe christenen en het geloof van betekenis zijn voor de maatschappij. Willems riep de aanwezige ondernemers op om hun maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus te nemen en De Hoop een eerlijke kans te geven.

Volgens André Boer, general manager van Krohne Altometer, dat klant is van het grafisch centrum van De Hoop, levert samenwerking zowel voor bedrijven als De Hoop profit op. De kracht van De Hoop ziet hij liggen in de betrouwbaarheid, de kwaliteit van de producten, de flexibiliteit en de continuïteit. "Samen worden we beter", vond Boer. >>>
De bijeenkomst stond onder leiding van ondernemer en dagvoorzitter Arie Roobol. Aan het einde van de dag zette hij zijn handtekening onder een cheque van tienduizend euro en werd zo de eerste partner in het bedrijvennetwerk. Roobol riep de aanwezigen op om zijn voorbeeld te volgen. Volgens Frank Swinkels, directeur van Stichting Vrienden van De Hoop, deden diverse bedrijven dat ook daadwerkelijk. "Veel ondernemers zegden hun steun toe aan De Hoop. Anderen boden aan om cliënten van De Hoop in dienst te nemen", vertelde een enthousiaste Swinkels.