Ingezonden persbericht


Persbericht
18 april 2008

Hoge klassering nieuwkomer

Accor Hotels Nederland in

Great Place to Work 2008

"De bedrijfscultuur in de Accor Hotels Nederland is gericht op de persoonlijke mogelijkheden en situatie van de individuele medewerker. Ook minder kansrijke groeperingen krijgen volop mogelijkheden zich te ontwikkelen. Accor Hotels Nederland neemt daarin duidelijk haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en toont haar solidariteit."

Deze lovende woorden aan het adres van Accor Hotels Nederland staan in de rapportage van het Great Place to Work onderzoek 2008. In totaal werden 80 bedrijven onderzocht. Accor Hotels Nederland deed dit jaar voor het eerst mee en was de enige vertegenwoordiger uit de hospitality sector die voorkwam op de lijst van 25 Beste Werkgevers van 2008.

"In dit onderzoek telt de stem van de medewerkers zwaar mee," aldus directeur Human Resources Geert Jan Eissens van Accor Hotels Nederland. "Dat betekent dat de uitkomst van het onderzoek een betrouwbaar antwoord geeft op de vraag of onze medewerkers de onderneming als een Great Place to Work ervaren. Wat mij betreft is die vraag positief beantwoord. Bovendien laten de resultaten zien waar het werkgeverschap van Accor Hotels Nederland aanscherping behoeft om ons te meten met andere grote ondernemingen."

Zo'n 1000 medewerkers van Accor Hotels Nederland vulden (anoniem) de uitgebreide vragenlijst in. Op de onderdelen Trots (77%) en Kameraadschap (84%) scoorde de hotelgroep uitstekend. 'Het is een bedrijf waar je veel kunt leren en een goede begeleiding krijgt,' aldus een van de reacties. Medewerkers zijn positief over de werksfeer. 'Je wordt snel in het team opgenomen. Alles is bespreekbaar met je leidinggevende. Bovendien wordt hard werken beloond.' Ook de doorgroeimogelijkheden, zowel in Nederland als in het buitenland, maken van Accor Hotels Nederland in de ogen van de medewerkers, een aantrekkelijke werkgever.

Elk van deze bedrijven dankt zijn notering aan de antwoorden van de eigen medewerkers op de Great Place to Work® Trust Index©, een lijst met 57 stellingen over 'geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap'. De uitgangspunten van Great Place to Work sluiten naadloos aan bij wat Accor Hotels Nederland wil betekenen voor de eigen medewerkers. Geert Jan Eissens: "Medewerkers krijgen bij onze onderneming kansen zich te ontwikkelen en een vak te leren. Wij bieden geen baan, maar mogelijkheden en een carrière."

Great Place to Work
Great Place to Work is een internationaal initiatief dat door de Europese Commissie is aangegrepen om ondernemingen te stimuleren zich op sociaal gebied te onderscheiden van de concurrentie. Een van de instrumenten is de verkiezing van Beste Werkgever van Nederland. De verkiezing is voor tweederde gebaseerd op de resultaten van enquêtes die anoniem zijn afgenomen onder medewerkers. Het Great Place To Work Institute is wereldwijd actief. In Europa onderzoekt het elk jaar ruim 1.000 bedrijven. De Nederlandse vestiging inventariseert en analyseert de beste ondernemingen om voor te werken. Daarnaast ondersteunt zij deze ondernemingen bij de transformatie naar een (meer) mensgerichte bedrijfsvoering.

*****

Met 150.000 medewerkers in bijna 100 landen is Accor Europees marktleider en één van 's werelds grootste ondernemingen op het gebied van zakelijke dienstverlening. Accor biedt zowel de toeristische als de zakelijke reiziger bijna 40 jaar kennis en ervaring in de volgende segmenten:
- hotels: meer dan 4000 hotels met 500.000 kamers in 90 landen (Sofitel, Pullman, Novotel, Mercure, Suitehotel, Ibis, All Seasons, Etap Hotel, Formule 1 en Motel 6). Hierbij komen nog aanvullende activiteiten zoals die van Lenôtre;
- de Dienstverlening: 30 miljoen mensen maken in 40 landen gebruik van de prestaties van Accor Services (human resources, marketing services en expenses management).

In Nederland is Accor vertegenwoordigd met 3 Sofitels waaronder Hotel The Grand Amsterdam, 9 Novotels, 18 Mercure Hotels, 11 Ibis Hotels, 1 Etap Hotel en 2 Formule I Hotels. In Nederland behoort ook Accor Corporate Services tot de groep Accor. Voor meer informatie: www.accor.com.