BMW Nederland


De nieuwe BMW X3 Anniversary

18.04.2008

Rijswijk. De BMW X3 is de betrouwbaarste auto van dit moment. Dat concludeert de ADAC, de Duitse zusterorganisatie van de ANWB, op basis van pechstatistieken van de afgelopen drie jaar. Jaarlijks heeft slechts iets meer dan één op de duizend BMW's X3 assistentie nodig. Maar ook de beste auto kan nog beter: daarom lanceert BMW nu de compleet uitgeruste Anniversary-uitvoering. De kwaliteiten van de X3 worden door klanten onderkend: vorig jaar was de BMW X3 in Duitsland zelfs koploper in zijn segment met een verkoop van 22.197 auto's. Ook in Nederland deed de BMW X3 het bijzonder goed met ruim 750 verkochte auto's. Dat de BMW X3 viercilinder-modellen door de toepassing van EfficientDynamics als een van de weinige SUV's verschoond zijn gebleven van de op 1 maart jl. ingevoerde extra CO2-heffing, heeft hier zeker ook aan bijgedragen

Met de Anniversary-uitvoering vergroot BMW nu de aantrekkingskracht van deze sportieve allrounder. Voor extra gebruiksgemak zorgen bij dit speciale model onder meer een regensensor, parkeersensoren voor en achter, automatische airconditioning, een automatisch dimmende binnenspiegel, luxe interieurverlichtingspakket en een dvd-navigatiesysteem. Om de gebruiksmogelijkheden nog verder te vergroten biedt de Anniversary ook een dakdraagsysteem, een skifoedraal en het multifuctionele BMW-opbergpakket.

Om het voor de BMW X3 zo kenmerkende sportieve karakter te onderstrepen, is de Anniversary ook voorzien van 18 inch lichtmetalen wielen, een multifunctioneel sportstuurwiel en met leder beklede en tevens verwarmbare sportstoelen. Bovendien kan de auto zonder meerprijs worden voorzien van een sportonderstel. Een standaard alarmsysteem (SCM klasse 3) beschermt het kostbare bezit.

BMW levert de X3 Anniversary als 2.0i (110 kW/150 k) en X3 2.0d (130 kW/177 pk). Beide motoren zijn standaard voorzien van EfficientDynamics, wat een opvallend gunstig verbruik tot gevolg heeft. De benzine-uitvoering staat voor 49.950 euro in de prijslijst, een meerprijs van slechts 3.895 euro ten opzichte van de standaard BMW X3 2.0i. De dieseluitvoering kost 57.400 euro wat - inclusief automatische zesversnellingsbak - 6.220 euro meer is dan de standaard BMW X3 2.0d.