Gemeente Boarnsterhim


onderzoek naar bouw scholen Akkrum en Grou wordt vervolgd Actueel > Nieuws

De onderhandelingen met de beoogd strategische partner voor het bouwen van Brede Scholen in Akkrum en Grou hebben niet geleid tot het gewenste resultaat. De afgelopen periode heeft de gemeente Boarnsterhim intensief en constructief overlegd met WoonFriesland om te komen tot een samenwerking voor de bouw van twee Brede Scholen. De onderhandelingen zijn gevoerd binnen de randvoorwaarden die de gemeenteraad in oktober 2007 heeft vastgesteld. Gebleken is dat het voor WoonFriesland niet haalbaar is om het voorgestelde scholenconcept binnen deze financiele kaders te bouwen.

Voor het college van burgemeester en wethouders van Boarnsterhim blijft voorop staan dat er in Grou en Akkrum nieuwe basisscholen gebouwd moeten worden. De provincie Fryslân is met ons van mening dat deze wettelijke taak op het gebied van huisvesting van primair onderwijs uitgevoerd moet worden. Het college gaat in de komende twee maanden opnieuw op zoek naar een partij die wil investeren in de bouw van de scholen in een al dan niet bijgesteld concept. De financiële situatie van de gemeente en de mening van het provinciaal toezicht speelt hierbij een belangrijke rol.

De conclusies hiervan zullen voor de zomervakantie met de gemeenteraad worden gecommuniceerd. Vervolgens zal besluitvorming plaatsvinden in welke vorm we de scholen gaan bouwen.