Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


LAKS ernstig bezorgd over uitvoering Maatschappelijke Stage

Het LAKS (Landelijk Aktie Komitee Scholieren) maakt zich ernstige zorgen over de in- en uitvoering van de Maatschappelijke Stage. Veel scholieren klagen over nutteloze stages en geven aan liever een goede les te hebben dan een Maatschappelijke Stage. Deze klachten zijn reden geweest voor het LAKS om een onderzoek naar de ervaring van scholieren met de Maatschappelijke stage uit te voeren.

Het LAKS heeft afgelopen maand een enquête gehouden onder 2303 scholieren. Van hen geeft 70 procent de voorkeur aan gewoon les en een even groot percentage vindt niet dat de stage helpt de maatschappij beter te leren kennen.

De resultaten van de enquête zijn duidelijk, maar op dit moment is het LAKS op scholen verder onderzoek aan het doen naar de problemen. Het LAKS hecht veel waarde aan het persoonlijk checken van de problematiek van de Maatschappelijke stage bij leerlingen, leraren en schoolleiders. Ook zal het LAKS kijken welke mogelijkheden tot verbetering er op de scholen zelf zijn en welke oplossingen vanuit Den Haag moeten komen.

meer informatie is te vinden op www.laks.nl