Tweede Kamer der Staten Generaal

Den Haag, donderdag 10 april 2008

COMMISSIES SZW, OCW, VWS EN JEUGD EN GEZIN BEZOEKEN LELYSTAD

Leden van de vaste commissies voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de algemene commissie voor Jeugd en Gezin brengen op vrijdag 18 april in het kader van de Sociale pijler van de G27 een werkbezoek aan de Bataviawerf in Lelystad.

De G27 is een samenwerkingsverband van 27 grote steden die betrokken zijn bij grotestedenbeleid. De G27 is ingericht rond 3 pijlers: Economie & Werk, Fysiek en Sociaal. De pijler Sociaal omvat de sociale infrastructuur van een stad zoals het armoedebeleid en de opvang van dak- en thuislozen.

Het werkbezoek staat in het teken van het thema ?jeugd voorop!?. In dit kader maken de leden kennis met de jeugd van Lelystad en hun projecten. ? Het project Streetwise begeleidt voortijdige schoolverlaters; ? Het project FlevoDrome is een leerbedrijf voor jongeren met leer- en opvoedingsproblematiek.
?In het GAAF programma werken gemeenten, provincie, het onderwijs en justitie samen om zo optimale jeugdzorg aan te bieden aan kind en gezin.

De delegatie bestaat uit de volgende leden:
Dhr. J. de Wit (SP, delegatieleider)
Dhr. B. van Bochove (CDA)
Dhr. E. van Hijum (CDA)
Mw. J. Schermers (CDA)
Mw. L. Spies (CDA)
Dhr. J. de Vries (CDA)
Mw. S. Bouchibti (PvdA)
Mw. L. Bouwmeester (PvdA)
Dhr. P. Heijnen (PvdA)
Dhr. P. Lempens (SP)
Dhr. S. Blok (VVD)
Dhr. J. Voordewind (CU)