over duurzaam gecertificeerde koffie, thee en cacao
Internationale topconferenties over duurzaam gecertificeerde koffie, thee en
cacao
Op 18 april wordt in Amsterdam een internationale topconferentie
gehouden over duurzame productie van en handel in koffie, thee en
cacao. Topmensen van Cargill, Douwe Egberts en Tchibo, experts uit
Brazilië, India, Kenia, Dominicaanse Republiek, Ghana en Ivoorkust en
vertegenwoordigers van Vakbonden en NGOs vullen het programma van de
Combining Flavours Conferentie in.
In de afgelopen jaren is het marktaandeel van gecertificeerde koffie
aanzienlijk gestegen. De cacao en thee sector staan nog aan het begin
van een vergelijkbare duurzame ontwikkeling. Rond thee en cacao
bestaan vergelijkbare problemen als rond koffie, zoals kinderarbeid en
slavernij. De omschakeling van de thee- en cacaosector naar duurzame
productie is een enorme opgave voor alle belanghebbenden.
De Tropical Commodity Coalition, voorheen Koffiecoalitie, het
ministerie van LNV en Agri-ProFocus organiseren de conferentie met als
doel sectoroverstijgend de opgedane kennis en ervaring te delen en
gelijkwaardige stappen naar duurzame productie te zetten. De
Koffiecoalitie, een platform van vakbonden en NGOs, startte in april
2003 haar werk om de miserabele omstandigheden in de koffieproductie
tegen te gaan. Bij het eerste lustrum is er zoveel bereikt, dat
besloten is te verbreden naar thee en cacao met een nieuwe naam:
Tropical Commodity Coalition.
Dit wordt een dag voor de conferentie op 17 april gevierd in Den Haag
met een discussieprogramma over de toekomst van duurzame koffie. Op
beide gelegenheden worden 90 experts uit 16 verschillende landen
verwacht.
Data
17 april, 16.00 19.00 uur. Koffielustrum. Theater Concordia, Hoge Zand
42, Den Haag.
18 april. 10.00 18.00 uur. Combining Flavours Conferentie. De Bazel
Conference Center, Vijzelstaat 32, Amsterdam.
Een gedetailleerd programma van beide conferenties vindt u op
www.koffiecoalitie.nl . Zie ook de documenten rechts op deze pagina.
HIVOS