Nivra

Accountantsorganisaties onderzoeken samenwerking

Met de onthulling van een plaquette heeft Koningin Beatrix op 16 april 2008 het nieuwe kantoor van het Koninklijk NIVRA in Amsterdam geopend. Ook woonde de Koningin een bijzonder inspiratiecongres bij, dat door het NIVRA was georganiseerd voor kinderen uit Amsterdam.

NIVRA-voorzitter Jan Helderman benadrukte tijdens de opening dat de besturen van de beide beroepsorganisaties NIVRA en NOvAA de mogelijkheden van verregaande samenwerking onderzoeken. Daarmee wil het NIVRA proactief bijdragen aan een komende evaluatie van de huidige accountantswetgeving.

Minister van Financiën drs. W.J. Bos riep bij de opening van het NIVRA-kantoor op tot een nieuwe aanpak en nieuw elan in de balans tussen controle en vertrouwen. Daar ligt de uitdaging voor het accountantsberoep. `De waarde die u toekent moet de waarde zijn waar anderen op kunnen vertrouwen', aldus Bos.

Ter gelegenheid van de opening van het nieuwe kantoor bood het NIVRA de stad Amsterdam als cadeau een inspiratiecongres voor kinderen aan. Dit congres had als thema `Een nieuwe wereld'. Circa 90 kinderen, afkomstig van basisscholen uit heel Amsterdam, woonden het congres bij.
Het slot van het kindercongres werd bijgewoond door de Koningin en minister Bos. Daarbij ging de minister van Financiën in spelvorm in op de betekenis van geld.

Koningin Beatrix kreeg tijdens dit congres het eerste exemplaar uitgereikt van een speciale uitgave van het NIVRA, die kinderen moet helpen bewuster om te gaan met geld.