Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2070818220

Vragen van het lid Zijlstra (VVD) aan de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mw. Van Bijsterveldt-Vliegenthart, over het verstrekken van een extra jaar voor het voldoen aan een taal en rekentoets voor PABO-studenten aan de Hogeschool van Rotterdam. (Ingezonden 17 april 2008)


1
Bent u op de hoogte van het artikel in profielen getiteld `Pabo-studenten HR krijgen extra jaar voor taal- en rekentoets'? 1)


2
Deelt u de mening dat er geen concessies mogen worden gedaan aan de kwaliteit van de lerarenopleiding? Zo ja, hoe beoordeelt u dan de concessie die gedaan wordt door de Hogeschool Rotterdam inzake het voldoen aan de taal- en rekentoets?


3
Deelt u de mening dat alle PABO-leerlingen hetzelfde behandeld dienen te worden? Zo ja, hoe beoordeelt u dan de ongelijkheid die ontstaat doordat PABO-leerlingen in Rotterdam meer tijd krijgen om te voldoen aan de taal- en rekentoets?


4
Wat vindt u van het gegeven dat in Rotterdam kennelijk geaccepteerd wordt dat toekomstige leraren qua taal en rekenen pas halverwege hun opleiding moeten voldoen aan het startniveau van de opleiding? Wat betekent dit naar uw mening voor de geschiktheid voor het vak van leraar?


5
Wat vindt u van het feit dat er in Rotterdam na twee in plaats van één jaar een Bindend Studie Advies wordt gegeven, waardoor studenten twee in plaats van één jaar verliezen als zij niet slagen voor de taal- en rekentoets?


6
Welke acties gaat u ondernemen om er voor te zorgen dat de Hogeschool Rotterdam het slagen voor de taal- en rekentoets binnen het eerste jaar overeind houdt, zodat daarmee alle PABO-studenten in Nederland gelijk behandeld worden?


1) http://profielen.hro.nl/magazine/?cid=2&aid=483#article484