Gemeente Venray


17 april 2008

Verbouwing De Meent en Petrus Banden

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de verbouwingsplannen van de basisscholen De Meent en Petrus Banden. De plannen waren ingediend door Stichting Primair Onderwijs Venray (SPOV). Het gaat hierbij om interne verbouwingen. Door de aanpassingen voldoen beide scholen weer aan de laatste eisen op het gebied van onderwijskundige vernieuwingen.

De Meent gaat twee bespreekkamers, extra werkplekken voor leerlingen en 3 speelzolders voor de onderbouw realiseren. De gemeente Venray stelt hiervoor een bedrag van EUR 82.896 beschikbaar. Ook bij de Petrus Banden school gaat het om de realisatie van twee bespreekkamers en extra werkplekken voor leerlingen. Verder worden in het kader van het TOM onderwijs schuifwanden geplaatst tussen lokalen en in de aula.

In 2002/2003 heeft de Petrus Banden school al een keer verbouwd. Achteraf is gebleken dat na deze verbouwing de school nog niet voldeed aan de eisen van onderwijskundige vernieuwingen. Voor deze verbouwingen stelt de gemeente een bedrag van totaal EUR 200.464,= beschikbaar. De school draagt zelf een bedrag van EUR 19.800,= bij. Een aantal aanpassingen valt namelijk niet onder de noemer onderwijskundige vernieuwingen. Volgens afspraak komen deze kosten voor rekening van de scholen zelf.

De gemeente Venray betaald de verbouwingen uit de ruim drie miljoen euro die de gemeenteraad in 2004 beschikbaar heeft gesteld om alle 21 basisscholen in Venray aan te laten passen aan de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderwijskundige vernieuwingen.