Provincie Drenthe

samenwerking

Toezichthoudersdag provincie Drenthe - integrale samenwerking

Met de première van de film ¿Integrale Handhaving¿ werd het thema van de handhavingsdag op 16 april in Echten in één oogopslag duidelijk: de nieuwe wet- en regelgeving vereist ook binnen handhaving integrale samenwerking. In zijn openingstoespraak bevestigde gedeputeerde handhaving Henk Baas (ChristenUnie) het belang van een goed georganiseerd handhavingsnetwerk. ¿Nieuwe wet- en regelgeving vereist een steeds meer integrale blik. Vandaag wordt in dat kader de kennis van de toezichthouders optimaal benut¿.

Samen met de provincie Groningen en het Interprovinciaal Overleg (IPO) nam Samenwerking Handhaving Drenthe het voortouw om alle ontwikkelingen op het gebied van handhaving te visualiseren. De film is bedoeld ter ondersteuning van themadagen, presentaties of opleidingen op het gebied van integrale handhaving, om de veranderende wet- en regelgeving en beleidsontwikkelingen zo goed mogelijk te kunnen blijven uitvoeren.

Tijdens de bijeenkomst in Echten stond het versterken van het samenwerkingsnetwerk centraal. De film werd gebruikt als basis om ervaringen over een aantal onderwerpen vanuit de praktijk op tafel te krijgen en verder uit te werken. Onderwerpen die in de workshops zijn behandeld waren onder andere de Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht (WABO), het Activiteitenbesluit, de Waterwet en eenduidig toezicht. De resultaten van deze dag worden aangeboden aan de betrokken organisaties, zodat de werkprocessen efficiënter kunnen worden ingericht.

Samenwerking Handhaving Drenthe organiseerde voor de tweede maal de bijeenkomst voor alle toezichthouders in Drenthe. De deelnemers kwamen van gemeenten, waterschappen, VROM, OM, AID, politie en de provincie Drenthe.