Gemeente Voorschoten

Nederlander

Voorschotenaren worden Nederlander

Negen inwoners van Voorschoten zijn op woensdag 16 april Nederlander geworden. Zij werden ontvangen op het gemeentehuis, waar ze bijbehorende certificaten kregen van burgemeester Jeroen Staatsen.

De `bekendmaking van verlening van het Nederlanderschap' is pas van kracht als de persoon het bijbehorend certificaat persoonlijk in ontvangst neemt. Een aantal keer per jaar wordt een aantal Voorschotenaren genaturaliseerd tot Nederlander. Met bloemen voor de genodigden en cadeautjes voor de kinderen werd de naturalisatiebijeenkomst een feestelijke ceremonie.

Inwoners die zich nu officieel Nederlander mogen noemen zijn de heer Abdolreza Mehrinejad, afkomstig uit Iran, dochter Sara van 13 jaar en zoon Kasra van 2 jaar. Mevrouw Larysa Semenova uit Liviv (voormalige Sovjet Unie) en haar dochter Olksandra Hunts. De heer Brahim Louchahi, afkomstig uit Casablanca (Marokko) en ook de heer Wiebe Kuperus en echtgenote mevrouw Marijke de Ruiter hebben de Nederlandse nationaliteit gekregen; zij behouden ook de Zwitserse nationaliteit. Mevrouw Rachida Boky heeft nu zowel de Nederlandse als de Marokkaanse nationaliteit.

Op 15 december is het nationale naturalisatiedag. Hiervoor worden alle Voorschotenaren die in 2008 Nederlander zijn geworden, uitgenodigd. 2008 04 17 naturalisatie

* 17 april 2008