Gemeente Hoogeveen


* 15.04.2008 - Officiële onthulling kunstwerk De Wieken
* 15.04.2008 - Komt u Vonken Vangen?

---

15 april 2008

Afzender: College van B&W

Officiële onthulling kunstwerk De Wieken

Sinds enige weken torent het kunstwerk op de nieuwe rotonde Middenveldweg - A.G. Bellstraat op De Wieken boven het landschap uit. Menigeen heeft wellicht al een rondje om de kerk gemaakt. Op donderdagavond 17 april wordt om omstreeks 19.00 uur de entreepoort van bedrijventerrein De Wieken officieel onthuld. Ook wordt het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen uitgereikt.

Jonge kunstenaars opgeroepen

De gemeente heeft in de herfst van 2007 alle kunstacademies in Nederland gevraagd de beste afgestudeerde kunstenaars voor te dragen om een kunstwerk te ontwerpen voor de entreepoort van De Wieken. Naast de vastgestelde locatie moest het kunstwerk gemaakt worden van het oude stamspoor. Uiteindelijk heeft de selectiecommissie het ontwerp van aanstormend talent Filip Jonker uitgekozen.

âVan ons, voor ons en door onsâ

De gemeente organiseert samen met een aantal ondernemers - Agarica, Hoomark, Everhardus Metaalbewerking, Mannak Techniek, Van Regteren en BRS reklame - de officiële opening van het kunstwerk. Everhardus Metaalbewerking heeft ook gezorgd voor het plaatsen en in elkaar lassen van het kunstwerk.

Ook hebben parkmanagement en de CHO een bijdrage geleverd aan de feestelijke bijeenkomst.

---

15 april 2008

Afzender: stuurgroep De Smederijen van Hoogeveen

Komt u Vonken Vangen?

Een jaar geleden werd het Smederij-vuur ontstoken. En branden doet het! De vonken spatten er vanaf. Heel veel bewoners, bedrijven, organisaties en instanties hebben de uitdaging aangenomen om samen plannen te smeden voor (nog) meer leefbaarheid in hun eigen wijk, dorp of buurt. Om het vuur levendig te houden zijn alle betrokkenen van De Smederijen uitgenodigd om te komen Vonken Vangen op dinsdag 22 april vanaf 19.30 uur bij Maxx Events aan de Terpweg in Hoogeveen.

Een evenement om ideeën en ervaringen uit te wisselen, te leren van elkaar en vooral: om de vonk van inspiratie te laten overspringen. Geen grote toespraken, wel enkele presentaties van initiatiefgroepen, dialoog én de lancering van de gloednieuwe website van De Smederijen van Hoogeveen. Interactief en innovatief dat is deze website zeker. Na het "officiële gedeelte" is er muziek en hopelijk veel gezelligheid.

Ook betrokken bij De Smederijen maar geen uitnodiging ontvangen? Aanmelden kan via info@desmederijenvanhoogeveen.nl.