NCRV

De 100: Het huwelijk

Een lesbisch stel en een hersteloperatie in De 100: Het huwelijk

Donderdag 17 april

Nederland 1, 21.30 uur

Het lesbische stel Monique en Marloes leerden elkaar drie jaar geleden kennen via Internet. Hoewel ze beiden in eerste instantie een âgewoneâ vriendin zochten, bleken ze al snel meer voor elkaar te voelen. Een verwarrende periode voor Marloes, want zij had nooit eerder een relatie met een vrouw gehad. Ze besluiten te gaan samenwonen en maken zelfs trouwplannen. In De 100: Het huwelijk gaan Marloes en Monique vandaag de trouwkleding uitzoeken. Marloes wil een trouwjurk, Monique laat zich liever een pak aanmeten.

Het jonge stel Julius en Chavely uit Tilburg gaan trouwen, na maanden van spanningen en eenzame huwelijksvoorbereidingen. Lekker in de zon met hun voeten in het zand, op een tropisch eiland. Met hun twee kinderen en diverse familieleden reizen ze af naar Bali waar ze tijdens een traditionele Indonesische bruiloft in de echt worden verbonden, terwijl een tropische bui zich boven hun hoofden losbarst.

Het Amsterdamse stel Ankie en Gerard gaat terug naar een belangrijke plek in hun leven: de plek waar op 4 oktober 1992 een Boeing 747 van El Al neerstortte in de Bijlmer. Gerard was destijds politieagent en als een van de eersten ter plaatse. Na de ramp heeft Gerard allerlei klachten gekregen, waardoor hij nu arbeidsongeschikt is. Het is voor Gerard zwaar om naar deze plek terug te keren. Ook gaan ze in deze aflevering op zoek naar een geschikte locatie voor hun trouwfeest.

In de rubriek Het aanzoek verrast Jan Willem zijn vriendin Evelyn. Enkele jaren geleden heeft ze een ernstig treinongeluk gehad. Ze overleefde het ongeluk ternauwernood en nog altijd moet ze hersteloperaties ondergaan. Om Evelyn een hart onder de riem te steken en haar te laten weten dat hij waanzinnig trots op haar is, verrast Jan Willem haar voor de operatie met een onverwacht huwelijksaanzoek.

En in de rubriek Voordat ik JA zeg helpt Caroline Evelyn en Jan Willem. Evelyn heeft flinke littekens in haar gezicht door het treinongeluk. Ze wil dolgraag leren hoe ze deze kan camoufleren met make-up. Caroline verrast Evelyn met een professionele visagist die haar de fijne kneepjes zal leren.