AutoRai

Louwman Groep start distributie Suzuki autoâs in Zweden

(4/16/2008)
Met het starten van het importbedrijf voor Suzuki autoâs in Zweden per 15 mei aanstaande breidt de Nederlandse Louwman Groep de activiteiten over de landsgrenzen weer verder uit onder de noemer Nimag Sverige AB. De Louwman Groep zal de Zweedse Suzuki-dealers, die op hetzelfde ambitieniveau willen presteren, een nieuw contract aanbieden.

Eric Louwman van de Louwman Groep: âWe koesteren onze samenwerking met merkpartners in buitenlandse markten. Wij kijken continu naar voor ons geschikte mogelijkheden. Eventuele uitbreidingen moeten goed aansluiten bij onze bestaande activiteiten. We kijken naar groei binnen Europa. De Zweedse operatie van Suzuki Automobielen past uitstekend bij ons. Wij hebben in Nederland met een marktaandeel van drie procent bewezen dat we succesvol zijn. De fabrikant heeft er vertrouwen in dat wij dit in Zweden ook kunnen realiseren. Het is onze doelstelling om het aantal van circa 2.500 verkochte Suzukiâs in 2007 in twee jaar tijd te verdubbelen, waardoor het marktaandeel uitkomt op twee procent. In 2012 moet dit zijn gestegen tot drie procentâ.

De Zweedse activiteiten van de Louwman Groep worden ondergebracht in een nieuwe onderneming Nimag Sverige AB. Deze zal worden ondersteund door BV Nimag, die als één van de eerste Europese importeurs reeds tientallen jaren verantwoordelijk is voor de import van automobielen, motorfietsen, quads en buitenboordmotoren van Suzuki in Nederland. Synergie wordt onder meer bereikt door de automatisering op elkaar af te stemmen. Ook voor de logistieke en administratieve organisatie levert BV Nimag de expertise.

Louwman Groep
De Louwman Groep is opgericht in 1923 en synoniem aan pionierend en succesrijk ondernemen in de automotive markt. Met de huidige, gevoerde merken heeft zij als merkpartner reeds ervaring opgedaan in verschillende West-Europese markten. Behalve de import van diverse auto- en motormerken maken retailbedrijven, financiële dienstverlening en de im- en export van onderdelen, accessoires en banden onderdeel uit van de groepsactiviteiten. De groep telt meer dan
1.000 medewerkers. In het museum âLouwman Collectionâ is bovendien âone of the worldâs finest collections of historic automobilesâ ondergebracht.