Griekse Goden in Le Défi
In 2006 organiseerde The Wine & Food Association met succes een grote overzichtsproeverij in het hoofdstedelijke Amstel Hotel in Amsterdam. Griekenland beleefde zijn wederopstanding als wijnproducerend land en stond in een keer weer op de kaart voor professionals en vakpers. De Griekse wijnen staan voor authenticiteit, innovatie en kwaliteit.
Op maandag 14 april kunnen professionals kennismaken met de opwindende rijkdom aan klimaten, terroirs en druivenrassen. De wijnen uit Griekenland, met recht de bakermat van de wijnbouw, zijn duidelijk geschakeerd, met minder alcohol, een fijne structuur en van origine 'fine food minded'. Weterings Wijnen uit Den Haag, een van de pioniers op het gebied promotie en import van Griekse kwaliteitswijnen in Nederland, organiseert samen met The Wine & Food Association en restaurant Le Défi (13|20 GM, 1 Zwarte Toque) een bijzonder educatieve wijn-spijssessie in aanwezigheid van 3 Griekse 'Wijngoden':
Alpha Estate: Angelos Latridis
Bedrijf in Amyndeon tegen de grens van Albanië. Latridis' leerschool was in Frankrijk. Modern bedrijf met bijzonder ondergronds irrigatiesysteem. Bekend om de Sauvignon Blanc, Alpha (Syrah, Xinomavro, Merlot), de Amyndeon Xinomavro unfiltered en Alpha One: het kroonjuweel.
Kir-Yianni Estate: Yiannis Boutaris
Een van de bekendste Griekse wijnfamilies. Eerste oogst dateert nog maar uit 1995. Vrij uitgebreid assortiment wijnen gemaakt van internationale en inheemse druiven. Naousa Ramnista (100% Xinomavro) het paradepaard.
Domaine Gerovassiliou: Evangelos Gerovassiliou
Grotendeels witte wijnen gemaakt van inheemse druiven Assyrtiko, Malagouzia, maar ook Viognier, Chardonnay en Sauvignon Blanc. Top rood is de Avaton, gemaakt van Limnio, Mavrotragano en Mavroudi.
Programma
Op maandagmiddag 14 april landen de Griekse Goden op Schiphol.
Het programma in restaurant Le Défi begint daarom om 15.30 uur met de ontvangst en de organisatie wil om exact 16.00 uur starten met het officiële gedeelte.
Restaurant Le Défi
Kerkstraat 63
5161 EB Sprang-Capelle
(routebeschrijving: www.ledefi.nl)
Deelname
Deelname aan deze educatieve sessie is geheel kosteloos, mits u werkzaam bent als wine professional (horeca/vakpers).
Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt en worden toegekend op basis van volgorde van binnenkomst.
Aanmeldingen tot vrijdag 4 april via e-mail:
Alleen de toegewezen plaatsen krijgen een bevestiging/bericht.
noot redactie/niet bestemd voor publicatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
The Wine & Food Association
Contactpersoon: Carsten Klint
T 020 - 625 12 98
G 06 - 52421130
@
I
Wijninformatiecentrum | Stadhoudersplantsoen 12 | Postbus 29739 | 2502 LS Den Haag T 070 370 83 47 | F 070 370 84 08 | E