Ingezonden persbericht


Bordeaux voert opnieuw campagne "Bordeaux op z'n Best"

Het Conseil Interprofessionnel du Vin de Bordeaux voert dit voorjaar opnieuw de campagne "Bordeaux Op z'n Best" in Nederland. De lekkerste betaalbare Bordeauxwijnen die verkrijgbaar zijn op de Nederlandse markt worden geselecteerd tijdens een blindproeverij in hotel The Grand in Amsterdam op 14 april a.s.

De selectie "Bordeaux op z'n Best"

Sopexa, het promotiebureau voor Franse landbouwproducten en levensmiddelen, organiseert voor de derde maal de selectie "Bordeaux op z'n Best". De campagne is een initiatief van het CIVB, het Conseil Interprofessionnel du Vin de Bordeaux. Zij streeft naar een beter overzicht van de betere betaalbare Bordeauxwijnen, de krenten uit de pap in verschillende landen waaronder Nederland. Met deze campagne laat het grootste wijnbouwgebied van de wereld zien dat Bordeaux-wijnen niet alleen kostbare grand crus produceert maar ook betaalbare kwaliteitswijnen. Het CIVB voert de campagne "Bordeaux Abordables" ook in eigen land en in de volgende landen: China, Denemarken, Duitsland, Engeland, Hong Kong, Japan, Korea, Rusland, de Verenigde Staten en Zwitserland. In elk land is de selectie gemaakt door een lokale jury van wijnspecialisten.

De blindproeverij.

Sopexa heeft Nederlandse importeurs een mailing gestuurd met het verzoek om hun Bordeaux in te schrijven voor de blindproeverij. Alle Bordeaux appellations en jaargangen mogen meedoen. De jury zal Bordeauxwijnen met een consumentenprijs tussen de ¤ 4 en ¤ 15 blindproeven. De juryleden worden verdeeld in 3 groepen en zullen wijnen blindproeven in de prijscategorie ¤ 4 - ¤ 6,99, in de prijscategorie ¤ 7 - ¤ 9,99 en in de prijscategorie ¤ 10 - ¤ 15.

De volgende wijndeskundigen maken deel uit van de Bordeaux Op z'n Best jury: journalisten Gert Crum (vakbladen en boeken), Cuno van 't Hoff (vak- en consumenten -bladen + wijnsites) en Pieter Nijdam (De Telegraaf), restauranteigenaressen & sommeliers Thérèse Boer (De Librije) en Anjo de Bont (De Moerbei), sommelier Alexander Renner (Parkheuvel), wijnadviseur Allard Sieburgh (voorheen sommelier de Zwetheul), Joost Bockwinkel (wijnwinkel Grape District in Amsterdam) en Dirk Soek (Chef Restaurant 't Schathoes Verhildersum en tevens "Held van de Smaak")

Bordeaux Op z'n Best wijngidsje

Een wijngidsje met daarin de geselecteerde Bordeaux Op z'n Best zal op 6 juni a.s. meegesealed worden met het glossy magazine "Elle Eten ", het blad voor lekkerbekken (oplage van 90.000 exemplaren).

Tevens zal de Bordeaux Op z'n Best selectie beschikbaar zijn op http://www.bordeaux.com/

Bordeaux Op z'n Best proeverijen

De selectie "Bordeaux op z'n Best" wordt in Den Haag op 8 juni in Restaurant Madestein in Den Haag en op 15 juni in het Mövenpick Hotel inAmsterdam aan de lezers van het culinaire magazine Elle Eten tijdens proeverijen gepresenteerd. Belangstellenden kunnen zich vanaf 5 april aanmelden op www.elle.nl/eten. Wijnprofessionals worden persoonlijk uitgenodigd.

Noot voor de redactie (