Gemeente Den Haag

Persbericht Gemeente Den Haag, Dienst Stedelijke Ontwikkeling Den Haag, maandag 14 april 2008

Zaaiactie Bloeiende Kernen groot succes
Stukje Binckhorst verandert in weelderige bloemenweide

Afgelopen zaterdag was het feest in Binckhorst. Tientalle kinderen zaaiden samen met wethouder Rabin Baldewsingh (Leefbaarheid) en cabaretier Sjaak Bral het braakliggend terrein aan de Binckhorstlaan bij de Maanweg in met zaad van bijzondere inheemse bloemen en planten. Over twee weken kunnen bewoners en werknemers in Binckhorst al genieten van de eerste bloemenpracht, waaronder de korenbloem, de gele ganzenbloem en de wilde ridderspoor. Bloemen die vroeger in dorpen en steden groeiden, maar steeds meer uit het beeld zijn verdwenen.

Bloeiende Kernen is een initiatief van Stichting de Nationale Proeftuin in samenwerking met landelijke natuurorganisaties. Met deze actie wil de Stichting zoveel mogelijk mensen actief betrekken bij natuur in steden. Meer informatie over de actie is te vinden op
www.denationaleproeftuin.nl.

Nieuw Binckhorst
De actie geeft een nieuwe impuls aan het industrieterrein Binckhorst, dat de komende twintig tot dertig jaar totaal zal veranderen in een gebied met woningen, bijzondere winkels, bedrijven, een aantrekkelijke openbare ruimte en een groot opgezet park als trekker. Voor meer informatie over de plannen voor Binckhorst kijk op www.wereldstadaanzee.nl onder de kopjes 'wat gebeurt er in de stad?', 'Binckhorst'.

Noot voor de redactie: