Invoering WMO


Het CAK-BZ organiseert themabijeenkomsten

Onlangs heeft het CAK-BZ voor de gemeenten bijeenkomsten georganiseerd waarin het Extranet uitgebreid is besproken. De nadruk lag tijdens de bijeenkomsten op het uitleggen en toelichten van het gebruik van Extranet. Van het opstarten tot het afsluiten en alles wat daar tussenin mogelijk is. Ook zijn diverse tips aangereikt.

Voor de maand mei hebben wij weer een aantal bijeenkomsten georganiseerd. Het thema is `Pgb en managementrapportages'. Ook bij deze bijeenkomsten willen wij met name een faciliterende rol hebben, met als doel: interactie en kennisoverdracht tussen de deelnemende gemeenten. Tijdens de bijeenkomst wordt een interactieve presentatie gehouden met ruimte om vragen te stellen en van gedachte te wisselen. Daarnaast bespreken we diverse stellingen en praktijkvoorbeelden.

Thema Pgb en managementrapportages

Wij bieden u de gelegenheid om met elkaar van gedachte te wisselen over de voor- en nadelen van het werken met een netto of een bruto Pgb. Tijdens de bijeenkomsten zullen er gastsprekerszijn vanuit PerSaldo en de SVB. Tevens zal er een spreker zijn vanuit een gemeente die een netto Pgb voert en vanuit een gemeente die een bruto Pgb voert. Het tweede onderdeel is de behandeling van de managementrapportage. De rapportage bestaat uit een rapport en een zorgregelbestand. Wat kunt u met deze rapportages? Hoe kunt u de gegevens interpreteren? Deze vragen komen hierbij aan de orde.

Voor wie

Medewerkers die zich binnen de gemeente bezighouden met het beleid en de financiën.

Wanneer en waar zijn de bijeenkomsten?

Datum Tijd Plaats
Dinsdag 6 mei 09.00 / 12.00 Amersfoort
Woensdag 7 mei 09.00 / 12.00 Breda
Woensdag 7 mei 14.00 / 17.00 Den Haag
Donderdag 8 mei 09.00 / 12.00 Meppel
Dinsdag 13 mei 09.00 / 12.00 Eindhoven
Dinsdag 13 mei 14.00 / 17.00 Sittard
Woensdag 14 mei 09.00 / 12.00 Purmerend

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door het formulier in te vullen en te e-mailen naar wmo@cak-bz.nl

De bijeenkomst is kosteloos voor medewerkers van gemeenten.

Deze opzet heeft alleen kans van slagen als het aantal deelnemers per themabijeenkomst wordt beperkt. Dus meldt uzelf snel aan.

Wanneer u vragen heeft over de bijeenkomst kunt u contact opnemen met het CAK-BZ via telefoonnummer (070) 711 43 92 of per e-mail wmo@cak-bz.nl.