Politie Brabant-Noord

Rijbewijzen ingevorderd na rijden onder invloed

regio, 13-04-2008

's-Hertogenbosch - Omdat hij bijna vier maal meer had gedronken, dan voor beginnende bestuurders is toegestaan, werd in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige automobilist aangehouden terzake rijden onder invloed. De man werd betrapt bij de Rompertpassage. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Son - Agenten van de politie Brabant-Noord hebben vrijdagavond een 56-jarige man uit Eindhoven aangehouden omdat hij op de A50 onder invloed had gereden. De man bleek ruim drieëneenhalf maal de toegestane waarde alcohol in zijn bloed te hebben. Van hem werd het rijbewijs ingevorderd.

Nuland - Op de Kerkstraat in Nuland bleek een 30-jarige Bosschenaar onder invloed te rijden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd omdat hij drie maal teveel alcohol in zijn bloed had.

Oss - Een 26-jarige man uit Heesch reed op de Dr. Saal van Zwanenberglaan met teveel alcohol op het mocht ook zijn rijbewijs op het politiebureau achterlaten. Zijn promillage was bijna drie maal te veel.

Veghel - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 22-jarige beginnende bestuurder aangehouden voor rijden onder invloed. Hij werd op de Udenseweg gecontroleerd. Hij had bijna vier maal teveel gedronken en moest zijn rijbewijs inleveren.

Op dezelfde weg werd die nacht nog een 22-jarige automobiliste aangehouden, die ook veel te veel had gedronken om nog auto te mogen rijden. Deze beginnende bestuurster zat ruim zeven (!) maal boven de voor haar toegestande grens en ook haar rijbewijs werd ingevorderd.

Uden - In de vroege zaterdagochtend werd een 46-jarige Veghelse aangehouden. Ondanks dat zij kort van tevoren door agenten was gewaarschuwd vooral géén auto te gaan rijden, deed zij dat toch. Ze werd op de Udenseweg betrapt en aangehouden. Dat de waarschuwing van de agenten niet voor niets was geweest, bleek uit de utslag van de ademanalyse; zo'n viereneenhalf keer de toegestande waarde!

Behoudens de bovenstaande aanhoudingen in verband met rijden onder invloed, werden in de regio dit weekend ook nog vijf andere bestuurders betrapt. Deze mochten hun rijbewijs echter houden en kwamen er alleen met een proces-verbaal vanaf.