Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Oosterhout 13/4

OOSTERHOUT NB, 13 april 2008

Politie houdt Oosterhouter aan na belediging

OOSTERHOUT: Aan de Klappeijstraat heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige inwoner van Oosterhout aangehouden. De man werd rond 01:00 uur niet meer toegelaten in enkele horecagelegenheden en kwam verhaal halen bij surveillerende agenten. Deze verwezen de man naar een internetsite waar hij bezwaar kon maken tegen het toelatingsbeleid in de horeca. De Oosterhouter bleef om antwoord vragen en gedroeg zich erg vervelend tegen de politie. Na enige tijd en de nodige waarschuwingen aan zijn adres werd hem te verstaan gegeven om het centrum te verlaten. In eerste instantie deed hij dat ook. Korte tijd later kwam de man weer terug en begon de agenten te beledigen. Dat kwam hem op een rit naar het bureau te staan. Na verhoor is hij in de loop van de ochtend heengezonden.

Huiselijk geweld is niet normaal

RAAMSDONK: Zondagmorgen is voor zijn woning in Raamsdonk een 32-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van huiselijk geweld. Rond 03:45 uur mishandelde hij zijn 37-jarige vriendin. De vrouw heeft aangifte gedaan. De verdachte is in verzekering gesteld.

DORST: Zondagmorgen heeft de politie in zijn woning in Dorst een 44-jarige man aangehouden. De man bedreigde rond 04:00 uur zijn ex-vrouw. Ook deze vrouw heeft aangifte gedaan van huiselijk geweld. De verdachte uit Dorst is in de loop van de ochtend in vrijheid gesteld.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweldbrabant.nl.

Auteur: Henk Snepvangers