Ingezonden persbericht


U I T N O D I G I N G

Amsterdam, dinsdag 8 april 2008.

Vooraankondiging: vertrek per fiets naar spelen in China

VERTREK BIKERS UIT OLYMPISCH STADION

Aanstaande zondag 13 april 2008 geeft burgemeester Cohen van Amsterdam om 12.00 uur het startschot voor de monstertocht van twaalf fietsers en hun twee begeleiders naar Beijing Het voorprogramma start om 10.00 uur. De fietsers arriveren dan vanuit het Noord-Hollandse Kwadijk.

De tocht van de bikers vanuit Kwadijk naar het stadion wordt in gesloten formatie begeleid door tientallen fietsende collega's van de politie uit Noord-Holland, waaronder de korpschef van de politie Noord-Holland Noord, hoofdcommissaris mevr. A. Rietstra. Ook burgemeester van de gemeente Schermer dhr. P.G. Moeijes fietst mee. Door mee te rijden naar de startplaats geven zij blijk van hun sympathie voor de sportieve tocht die de twaalf fietsers de komende 100 dagen ondernemen.

De fietsers worden in het stadion toegesproken door burgemeester Cohen van Amsterdam. Na afscheid van het thuisfront en genodigden vertrekt het gezelschap, na het startschot van burgemeester Cohen, omstreeks 12.00 uur. Daarvoor is er nog een fotosessie.

Zondag gaat de tocht naar Nunspeet; de eerste etappeplaats. Die eerste rit begeleiden politiebikers uit het korps Amsterdam-Amstelland en oud-schaatser en ambassadeur van Right tot Play, Falco Zandstra, de fietsers.

De deelnemers hopen op grote mediabelangstelling en nodigen u dan ook van harte uit aanwezig te zijn bij het evenement in het Olympisch Stadion.

De tocht naar Beijing, die onder de naam Bike2Play wordt verreden heeft als doel het inzamelen van geld voor Right to Play; dé organisatie die zich inzet om alle kinderen in de wereld te laten spelen en sporten en zich daarmee te ontwikkelen. Door media-aandacht hoopt Bike2Play potentiële sponsors te interesseren voor het financiële goede doel van de tocht: minimaal E 250.000 voor de stichting ophalen. Het gaat de bikers niet enkel om grote sponsors, ook kleine donaties in eurocenten per kilometer zijn (o.a. via de website: www.bike2play.nl) van harte welkom.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Noot (voor de pers):
Voor meer informatie en/of vragen kunt u contact opnemen met Peter van der Heiden (06) 13 03 63 37.

Verzoek aan de media:
U ondersteunt dit goede doel enorm door in uw artikel of uitzending de website van Bike2Play www.bike2play.nl te vermelden. Hier is veel informatie te vinden over het verloop van de voorbereidingen, de tocht en het sponsordoel.


---- --