Politie Haaglanden

Persberichten 13 april

Haaglanden, 13-04-2008

Vast voor drugs en gestolen kentekenplaten
Den Haag De politie controleerde in de nacht van zaterdag op zondag 13 april rond 01.00 uur een automobilist op het Westhovenplein. De bijrijder probeerde gelijk uit te stappen. De agenten zagen een zakje met drugs naast het voertuig liggen.Toen zij het voertuig nader onderzochten, troffen de politieagenten ook nog twee gestolen kentekenplaten aan. Aan het politiebureau werden de 49-jarige Haagse bestuurder en zijn 34-jarige bijrijder gefouilleerd. Hierbij werd nog een onbekende hoeveelheid pillen en bolletjes drugs aangetroffen. Beide mannen zitten nog vast voor verhoor.

Wateroverlast door hennepkwekerij
Den Haag De politie rukte zaterdag 12 april rond 16.00 uur samen met de brandweer uit naar een pand aan de Spaarnedwarsstraat. In de woning waar het water vandaan kwam, werd een hennepkwekerij met ruim 300 planten aangetroffen. Het energiebedrijf constateerde dat er stroom buiten de meter om werd afgetapt. De planten zijn inbeslaggenomen en vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de eigenaar. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de Politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Wildplasser naast dronken bestuurder
Den Haag De politie controleerde in de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 april rond 01.30 uur een 31-jarige Haagse wildplasser op de Vaalrivierstraat. De verdachte stapte als bijrijder uit een voertuig en begon midden op de weg zijn blaas te legen. Hij moest mee naar het politiebureau, omdat hij geen legitimatiebewijs kon tonen. De politie rook tijdens het controleren van de wildplasser bij de 26-jarige bestuurder uit Den Haag een behoorlijke alcohol lucht. Aan het politiebureau blies deze man 415 ugl. Ook kon de Hagenaar geen rijbewijs tonen. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De wildplasser kreeg een bekeuring en de dronken bestuurder een proces-verbaal.

Voor ruim 1400 euro schuld
Den Haag Tijdens een verkeerscontrole op de Melis Stokelaan liep een 49- jarige Haagse automobilist zaterdag 12 april rond 13.00 uur tegen de lamp. Hij bleek nog voor 1425 euro aan bekeuringen open te hebben staan. Aan het politiebureau maakte de verdachte schoon schip en betaalde het openstaande bedrag.

Dronken automobilist veroorzaakt veel schade
Den Haag Politieagenten hielden zondag 13 april rond 07.30 uur een 26-jarige automobilist uit Zoetermeer aan. De verdachte was met zijn auto tegen meerdere geparkeerde voertuigen op de Laan van Meerdervoort ter hoogte van de van Swietenstraat gereden. Drie voertuigen liepen behoorlijke schade op. De verdachte stapte uit en liep weg. De agenten zagen hem op de Regentesselaan lopen en namen hem mee naar het politiebureau. Hier blies de verdachte 735 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Hij moest zijn rijbewijs gelijk inleveren en verliet het bureau met twee processen-verbaal op zak.

Bizar veel gedronken
Den Haag Een 39-jarige Pool reed zaterdag 13 april rond 17.00 uur in de Ockenburgstraat meerdere spiegels van geparkeerde autos. Hij reed door, maar op de Wippolderlaan zette politieagenten hem aan de kant. Op het politiebureau blies hij 1155 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding mee. Hij moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter.

Smsje verraadt dader
Leidschendam Een medewerker van een jongerencentrum aan de Koningin Julianaweg hoorde 11 april om 22.55 uur een harde klap en glasgerinkel. In de hal bleken de ruiten van de twee voordeuren vernield te zijn. Drie jongens en twee meisjes (in de leeftijd van17 en 18 jaar) die in de hal stonden, wisten wel wie de ruiten vernield had, maar wilden dit niet vertellen. Gewaarschuwde politieagenten namen het vijftal mee voor verhoor naar het politiebureau. Éénmaal aan het bureau kreeg één van de vijf meerdere smsjes met spijtbetuigingen van de dader. Op verzoek meldde deze 21-jarige man uit Den Haag zich later aan het politiebureau. Hij bekende de vernieling en mocht later het bureau met een proces verbaal op zak verlaten.

Overlast door dronkenschap
Leidschendam Twee dronken mannen zorgden 12 april om 17.15 uur voor veel overlast in het winkelcentrum Leidsehage. De mannen gedroegen zich agressief naar winkelend publiek, maakten veel lawaai en vielen mensen lastig. Gewaarschuwde agenten troffen de beide mannen op het Duindoorn aan. De twee mannen van 24 en 32 jaar oud, beiden uit Leidschendam waren zo dronken dat de agenten besloten de twee mee te nemen naar het bureau. Beiden verzetten zich hevig bij het instappen van het politievoertuig. Meerdere agenten moesten er aan te pas komen om de twee aan het politiebureau te krijgen. Aan het bureau bleek dat de 24-jarige Leidschendammer nog een boete had openstaan. De Leidschendammers zijn met een bekeuring naar huis gegaan.

Opgepakt voor openlijk geweld
Leidschendam De politie kreeg 13 april om 01.55 uur een melding dat een aantal jongeren overlast zouden veroorzaken in de omgeving van de Zaagmolenstraat. Toen de politieagenten op het Romeinse pad liepen zagen ze drie jongens een verkeersbord vernielen. De jongens in de leeftijd van 17 en 18 jaar uit Den haag en Leidschendam gooiden stenen tegen het verkeersbord. De drie gingen met een proces verbaal op zak naar huis.

Vast voor vernielen ruit politiebureau
Voorburg Een 46-jarige man uit Eindhoven gooide zaterdag 12 april om 12.35 uur met stenen tegen de ruit van de voordeur van het politiebureau aan de Parkweg. Gewaarschuwde politieagenten troffen de man voor de deur aan. In de ruit zaten tientallen sterren. Op het politiebureau bleek de verwarde Eindhovenaar gesignaleerd te staan. De man zit nog vast.

Zonder APK en dronken achter het stuur
Wassenaar De politie controleerde zaterdag 12 april rond 10.00 uur een 51-jarige automobilist op de Koninginneweg. Uit onderzoek bleek dat de auto geen geldige APK keuring had en ook roken de agenten een sterke alcohol lucht bij de verdachte. Aan het politiebureau blies de 51-jarige 700 ugl. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en hij mocht met een proces-verbaal op zak het politiebureau weer verlaten.

Dronken man riskeert missen terugvlucht
Wassenaar Een 58-jarige automobilist uit Malta reed vrijdagavond rond 22.00 uur op een parkeerplaats van een hotel aan de Zijdeweg met zijn Jeep een Renault Clio aan. Hij stapte uit en liep het hotel binnen. De 33-jarige eigenaar van de Clio belde de politie. Na een korte zoekactie vonden de agenten de verdachte. Aan het politiebureau blies hij 700 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Hij kreeg een boete van 1750 euro opgelegd en hij moest een nachtje blijven slapen. De volgende dag kwam zijn vrouw het bedrag betalen en zo haalden zij nog net het vliegtuig terug naar huis.

Rijbewijs kwijt
Rijswijk Politieagenten zagen 12 april om 14.45 uur op de A4 een automobilist wel heel hard rijden. De auto bereikte snelheden tot 170 km/u daar waar 100 km/u is toegestaan. De 39-jarige bestuurder uit Kwintsheul kon op de Donau te Den Haag tot stilstand gebracht worden. Omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed kon hij zijn rijbewijs direct inleveren. Hij ging zonder rijbewijs en met een proces verbaal naar huis.

Zakkenroller gepakt
Rijswijk - Een politieagent die 12 april om 14.35 uur in de Herenstraat liep hoorde een hoop geschreeuw en zag een aantal mensen achter elkaar aanrennen. Al gauw bleek dat er een portemonnee uit een drogisterij gestolen was. Een getuige rende achter de dader aan en wist deze te pakken. De 22-jarige man uit Roemenie, die door de getuige vastgehouden werd, had de gestolen portemonnee nog in zijn hand. De Roemeen kon direct mee naar het bureau, waar hij de diefstal bekende. De man wordt maandag voorgeleidt.

Hardleers
Naaldwijk Een 35-jarige man uit Den Haag moest zaterdag 12 april om
01.40 uur zijn rijbewijs inleveren omdat hij te veel gedronken had. Politieagenten controleerden de Hagenaar op de Grote Woerdlaan en lieten hem blazen. De uitslag was 640 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De man ging met een tijdelijk rijverbod en een proces verbaal naar huis. Verbaasd waren de agenten toen zij om 05.00 uur dezelfde man zagen rijden op de Bospolder in Monster. De Hagenaar moest weer blazen en blies 470 ugl. Hij kreeg wederom een proces verbaal voor het rijden onder invloed en ook voor het rijden tijdens een rijverbod en een ingevorderd rijbewijs.

Gordelcontrole
S-Gravezande Bij een gordelcontrole zaterdag 12 april tussen 13.30 uur en 18.00 uur controleerde politieagenten 570 automobilisten. Drieëntwintig automobilisten droegen geen autogordel en krijgen een bekeuring.

Hekel aan pollers
Pijnacker Een voorbijganger zag vrijdag 11 april om 22.15 uur een man rommelen aan een poller aan de Laan der Zeven Linden. De getuige belde de politie met dit verhaal en agenten troffen inderdaad een man aan bij de poller. De 25-jarige man uit Pijnacker vertelde aan de agenten dat hij de poller wilde saboteren. Hij boorde met een boormachine gaten in de poller in de hoop dat deze defect zou raken. Ook had hij, om niet herkend te worden, de kentekenplaten van zijn auto afgeplakt. De man uit Pijnacker moest mee naar het bureau en ging met een proces verbaal naar huis.

Straatrovers aangehouden
Delft Een 20-jarige man uit Den Haag werd zondag 13 april om 05.55 uur slachtoffer van een straatroof. De Hagenaar werd op de Buitenwatersloot op zijn hoofd geslagen en van zijn mobiele telefoon beroofd. Getuigen spraken politieagenten aan en gaven hen een goed signalement van de daders. De agenten zochten in de omgeving en zagen op het Polderpad twee mannen lopen die aan het signalement voldeden. De twee mannen (beiden 20 jaar) uit Delft moesten mee naar het bureau. Beiden zitten nog vast voor verhoor.

Alcoholcontrole
Zoetermeer -Bij een alcoholcontrole op 12 april tussen 18.30 uur en 23.00 uur op de Luxemburglaan werden 425 automobilisten gecontroleerd. Drie van hen reden onder invloed (350,450 en 465 ugl) en kregen een proces verbaal.
Een 20 jarige automobiliste uit Zoetermeer kon zaterdag 12 april om
02.50 uur direct haar rijbewijs inleveren omdat ze teveel gedronken had. Politieagenten zagen de Zoetermeerse rijden op de Berglaan en controleerden de vrouw. Zij blies 470 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Aangezien de Zoetermeerse beginnend bestuurder is kon ze haar rijbewijs inleveren en ging met een tijdelijk rijverbod en een proces verbaal naar huis.

Betrapt op spuiten graffiti
Zoetermeer- Politieagenten betrapten zaterdag 12 april om 17.00 uur twee jongens van 16 en 18 jaar uit Zoetermeer bij het spuiten van graffiti op een gymzaal aan de Nesciohove.
De twee hadden meerdere spuitbussen bij zich. Één van de twee kreeg een Halt verwijzing, de ander een proces verbaal.