Persberichten Lekstroom, 13.25 uur

Utrecht, 13-04-2008

Gewond

HOUTEN - Op de Daalderslag is zaterdag 12 april om 22.10 uur een bromfietser gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De 20-jarige man uit Ede (Gld) zag hekken op het fietspad te laat, moest een noodstop maken, ging onderuit en kwam klem te zitten met zijn voet tussen het stuur en het frame van de brommer. Door de klap brak hij vermoedelijk zijn been. Hij is per ambulance naar het Diaconessenhuis vervoerd.

Stom(p)

IJSSELSTEIN Onder het oog van politieagenten, sloeg een 19-jarige man uit IJsselstein een 16-jarige jongen uit Nieuwegein. Hij is aangehouden. De politie werd zondagmorgen 13 april omstreeks 02.15 uur naar een horecagelegenheid aan de Voorstraat geroepen omdat er buiten wat opstootjes waren. Agenten stonden met een portier te praten en er stond een grote rij buiten te wachten. Ineens stapte de 19-jarige man op de 16-jarige jongen af en gaf hem een stomp in zijn gezicht. Agenten rekenden de 19-jarige man direct in en namen hem mee naar het politiebureau.

Gewond

VIANEN - Een 24-jarige man uit Vianen is zondagmorgen gewond geraakt op de Voorstraat. De politie kreeg om 00.35 uur de melding dat een man op straat lag waar mensen omheen stonden. Toen de agenten ter plaatse kwamen, kwam de man, een 24-jarige Vianees, net bij. Hij kon zich niet herinneren wat er gebeurd was en was versuft. Enkele omstanders zeiden dat de man een epileptische aanval had gehad, maar andere getuigen verklaarden dat hij een klap op zijn hoofd had gekregen van een onbekend gebleven persoon. Agenten lieten een ambulance komen. De man is naar het St. Antoniusziekenhuis vervoerd. Getuigen wordt verzocht zich te melden bij de politie via tel: 0900-8844.

Harddrugs op zak

HOUTEN Een 24-jarige man uit Houten is zaterdagavond aangehouden met harddrugs op zak. Omstreeks 23.15 uur kreeg de politie de melding dat er iemand met een wapen bedreigd zou zijn op de Krozengaarde. Er werd niemand met een wapen aangetroffen, maar agenten zagen wel een man lopen met wijd opengesperde ogen en wit poeder rondom zijn neus. Hij werd gefouilleerd en de agenten troffen een wikkel cocaïne aan. De man is aangehouden, zijn drugs zijn in beslag genomen en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De politie doet nog onderzoek naar de bedreiging met het wapen.

Vernieler gepakt

HOUTEN Zaterdag 12 april is een 20-jarige man uit Houten aangehouden op verdenking van vernieling. Omstreeks 02.10 uur zagen surveillerende agenten een groep jongeren lopen bij een sporthal aan de Hefbrug. Vrijwel gelijktijdig hoorden ze glasgerinkel. De jongeren renden weg, maar de politie achterhaalde hen. Na wat morren, kwam de 20-jarige man als verdachte van vernieling van een lamp naar voren. Hij is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden voor mishandeling

HOUTEN Vrijdagavond 11 april is een 21-jarige man uit Nieuwegein aangehouden omdat hij een 31-jarige man met een glas had geslagen.

Omstreeks 23.20 uur kreeg de politie de melding dat bij een horecagelegenheid aan het Lupine-oord een man gewond was geraakt bij een vechtpartij. Beveiligingspersoneel had de verdachte in de kraag gevat en droeg hem, een 21-jarige man uit Nieuwegein, over aan de politie. Hij is verhoord en later weer in vrijheid gesteld. Het slachtoffer, een 31-jarige man uit Houten raakte gewond aan zijn hoofd en deed aangifte. De zaak is in onderzoek. De aanleiding is onbekend.

Verboden terrein

IJSSELSTEIN - Twee jongens uit IJsselstein, van 13 en 14 jaar oud, zijn aangehouden omdat ze zich op verboden terrein bevonden. De politie kreeg vrijdag 11 april om 17.50 uur de melding dat er jongens in een oude fabriek aan het Eiteren waren gezien. De fabriek, waar instortingsgevaar is, was met hekken afgezet. Agenten zagen dat de jongens op het dak waren geklommen en via een boom weer naar benenden klommen. Ze zijn aangehouden en aan hun verzorgers overgedragen.

Verboden terrein

VIANEN - Drie 16-jarige jongens uit Vianen zijn aangehouden omdat ze zich op verboden terrein bevonden. De politie kreeg vrijdag 11 april om 17.30 uur de melding dat er jongens op een sloopterrein aan de Buitenlandpoort waren gezien. Een getuige zag dat de jongens probeerden koper mee te nemen. Agenten zochten naar de jongens, maar ze waren niet meer op het terrein te vinden. Wel bij een school, waar ze niet mochten komen (verboden terrein). Hiervoor zijn ze bekeurd.