Politie Drenthe

Zondag

Hoogeveen, 13-04-2008

Gepakt voor baldadigheid

MEPPEL Twee jongens gepakt voor baldadigheid. De twee (17 en 19 jaar oud, uit Staphorst) werden door de politie gezien toen zij op de Groenmarkt planten uit een plantenbak trokken. De twee kregen een bekeuring. (08127228)

Met drank op achter het stuur

HOOGEVEEN De politie zaterdagavond een 25-jarige Zuidwoldenaar aangehouden voor het rijden onder invloed. De man reed over de Grote Kerkstraat en werd door de politie gezien zonder helm. Om die reden werd hij aangesproken en gelijk gevraagd een blaasproef af te leggen (290 µg/l, 0.7 promille). (08127163)

Zondagmorgen in alle vroegte heeft de politie een Hoogeveense een bekeuring gegeven. De beginnende automobiliste reed over de Notaris Mulderstraat en werd gevraagd de blaasproef af te leggen (165 µg/l, 0,4 promille) (08-127175)

Beledigers opgepakt

ZUIDLAREN De politie zag zondagmorgen een bestuurder nogal raar rijgedrag vertonen. De 24-jarige Groninger reed met zijn auto met hoge snelheid achteruit de Brink op, zonder dat de verlichting van de auto aan was. De man was behoorlijk opgefokt en maakte de politie uit voor SS-ers. Hierop is de man aangehouden. Zelf verklaarde de man dat hij onder invloed van drug verkeerde. In de auto is cannabis en (vermoedelijk) speed aangetroffen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. (08127175)

HOOGEVEEN Zondagmorgen tegen half een is een 21-jarige man uit Nieuw Balinge aangehouden voor belediging. De politie kwam terplaatste aan het Zuiderkruis voor een conflict en was aan het werk. De man had er eigenlijk niets te maken, wel vond hij het nodig om de politie te hinderen en ze meer malen uit te maken voor teringlijders. De man moet zich voor de rechter verantwoorden. (08127176)

Een bekeuring van 450,- euro is opgelegd aan een 23-jarige man uit Hollandscheveld. Zie het homepage bericht. (08127220)

Aangehouden

ASSEN - De politie heeft zondagmorgen een 20-jarige Assenaar aangehouden voor openlijke geweldpleging en belediging. De man had een conflict met andere bezoekers van een uitgaansgelegenheid aan de Brink. De politie zoekt de zaak verder uit(08127217)

BEILEN Ook bij een Beiler uitgaansgelegenheid waren er zondagmorgen gasten die onenigheid hadden. Eerder op de avond kwamen twee 17-jarige jongens elkaar tegen. De 17-jarige uit Elsloo (Fr) viel een meisje lastig, de 17-jarige uit Grolloo sprak hem hierop aan. Kennelijk niet naar de zin want toen de Elsloo-er de andere jongen later weer zag, deelde hij een klap uit. De politie heeft de Fries aangehouden. (08127219)

De politie heeft eerder die nacht bij dezelfde locatie twee verdachten aangehouden na een ruzie. Door drie personen is aangifte gedaan. Door portiers van de uitgaansgelegenheid is ingegrepen, de ruziënde gasten zijn overgedragen aan de politie. De toedracht is nog onbekend deze wordt onderzocht. (08127205)

Politie onderzoekt mishandeling

EMMER COMPASCUUM- De politie is een onderzoek gestart nadat er zaterdag twee keer aangifte gedaan is tegen een 31-jarige inwoner van Emmer Compascuum. Op de kermis zou de verdachte een vrouw bedreigd hebben met een mes en een ander hebben mishandeld door naar de keel te grijpen. De politie stelt een onderzoek in (08127090

Tractor gestolen

ZWEELOO Bij de politie is aangifte gedaan van diefstal van een tractor. De rode tractor merk Case, Type IH 745 XL, eigendom van de coöperatieve vereniging Zweeloo, stond bij een mestsilo aan de Broeklanden weg. Vrijdag rond 14.00 uur stond de tractor daar nog rond 16.00 uur is hij verdwenen. Tips? Bel met 0900-8844. (08127113)

Winkeldief gepakt door informatie omstander

ASSEN De politie heeft een 33-jarige man uit Veendam aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man nam goederen weg uit een winkel aan de Zaagmolen en werd achterna gezeten door winkelpersoneel. Toen deze moest afhaken, heeft een omstander gegevens van een auto genoteerd en gemeld bij de politie. Zodoende kon de verdachte van diefstal alsnog worden achterhaald. (08127065)

Winkeldieven overgedragen aan de ouders

RODEN Twee jonge vrouwen uit Zevenhuizen zijn zaterdag gesnapt bij het stelen van cosmetica bij een winkel aan de Heersstraat. De meiden 15 en 16 jaar oud zijn door de politie overgedragen aan de ouders. (06127066)

Dief verraadt zichzelf

MEPPEL Een 15-jarige Meppelaar fietste zondagmorgen op de Hoofdstraat aan de politie voorbij met in de hand een haspel. Aangezien de politieagenten eenzelfde haspel eerder in een dienst gezien hadden langs de openbare weg werd de man aangesproken. Deze begon direct weg te fietsen en wilde de haspel weggooien. Uiteraard opmerkelijk gedrag. De man is aangehouden en bekende dat de haspel niet zijn eigendom was. De Meppelaar ging met een bekeuring 130 euro op zak naar huis. De eigenaar van de haspel is nog onbekend. (08127186)

Ongevallen in het verkeer

EMMERCOMPASCUUM Een 14-jarige fietser uit Emmer Compascuum heeft zich zaterdagmiddag voort laten trekken door een 16-jarige bromfietser uit Ter Appel Het tweetal reed over het Oosterdiep OZ. Daar is de fietser ten val gekomen, hij is voor behandeling naar het Scheperziekenhuis gebracht.

Vermoedelijk was de arm uit de kom geraakt. (08-127070)

EMMEN Zaterdag rond kwart over zes is een 39-jarige Emmer bestuurder van een motorfiets onderuit gegaan. In de berm op de Hondsrugweg trof de politie de bestuurder aan. De motor was totaal vernield en lag 200 meter verderop op de weg. Het letsel van de motorrijder leek mee te vallen, voor alle zekerheid is hij per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (08-127114)

TIENDEVEEN De politie heeft een blaasproef afgenomen bij een 47-jarige fietser uit Tiendeveen. De man was betrokken bij een ongeval zaterdagavond tegen kwart over zes. Het resultaat 575 µg/l 1,3 promille. De man kreeg een rijverbod opgelegd. Op de Kerkweg kwam de fietser in botsing met een 40-jarige automobilist uit Wanneperveen. (08-127125)

KLAZIENAVEEN Een 28-jarige automobilist uit Emmer Compascuum heeft zaterdag vermoedelijk onvoldoende rechts gehouden op de Streek. De man reed richting de kruising met de straat Vastenow en kwam op de weghelft van de uit de tegengestelde richting komende 27-automobilist uit Klazienaveen. Een aanrijding was het gevolg. De man is overgebracht naar het ziekenhuis. Hij gaf aan dat hij alcohol gedronken had. Om de exacte waarden vast te stellen wordt een bloedproef gedaan. (08127130)

WESTDORP Een 32-jarige man uit Borger raakte zaterdagavond ernstig gewond na een eenzijdige aanrijding. De man is op de Schoonloërstraat, vermoedelijk met zeer hoge snelheid, tegen een boom gereden. De brandweer heeft de man uit zijn voertuig bevrijd. Door het mobiel medisch team werd terplekke assistentie verleend. De man heeft de beide benen gebroken, een ernstig hoofdletsel en vermoedelijk ook inwendig letstel. (08-127147)

HOOGHALEN Zondagmorgen heeft een 16-jarige bromfietser uit Assen een cement silo over het hoofd gezien. De jongen botste frontaal tegen de silo. Ondanks zijn valhelm had de bestuurder letsel aan zijn gezicht. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat de bromfietser alcohol op had werd een bloedproef genomen in het ziekenhuis. (08127193)