Gemeente Dordrecht

Persbericht

Start offertetraject Welzijnswerk gemeente Dordrecht

De gemeente Dordrecht stelt meerdere aanbieders in de gelegenheid om een subsidieaanvraag in te dienen voor jongerenwerk, ondersteuning van vrijwilligers en bewonersondersteuning. In een programma van eisen is vastgelegd welke doelstellingen de gemeente nastreeft met welzijnswerk en op welke groepen zij zich wil richten.

Tot op heden wordt het welzijnswerk door de Dordtse Welzijns Organisatie (DWO) gedaan. Vanaf 2009 kunnen inwoners met andere aanbieders te maken krijgen. Dit besluit past bij het nieuwe zakelijke subsidiebeleid van de gemeente. Diensten die bijdragen aan de gemeentelijke doelstellingen worden gesubsidieerd; niet de uitvoeringsorganisaties die deze diensten voortbrengen.

Via welzijnswerk wil de gemeente bevorderen dat inwoners actief meedoen aan de samenleving. Voorbeelden zijn het actief zijn in vrijwilligerswerk of buurtzorg of zelf verantwoordelijkheid nemen voor de woon- en leefomgeving. Speciale aandacht gaat uit naar kwetsbare jongeren, ouderen, mensen met een beperking, mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt en migranten die het onvoldoende lukt aansluiting te vinden.

Bij het verlenen van de subsidie staat niet de prijs maar de kwaliteit van het aanbod centraal. Voor ouderenadvisering en sociaal-cultureel werk worden geen andere partijen uitgenodigd.

In de afgelopen maanden zijn voorwaarden opgesteld waaraan de subsidieaanvragen moeten voldoen. Bij het toewijzen van de subsidie wordt kritisch gekeken of aan deze voorwaarden wordt voldaan. GeĂŻnteresseerden kunnen zich aanmelden via Service eenheid Inkoop, e-mail bia@drechtsteden.nl onder vermelding van subsidieaanvraag welzijnswerk / 20080307. Na aanmelding wordt het programma van eisen en een informatiepakket digitaal toegestuurd.