Gemeente Den Haag

Jury De Komeet bekend (19 december)

Een grote verscheidenheid aan culturele disciplines is vertegenwoordigd in de jury van De Komeet. Modeontwerper Aziz Bekkaoui, theaterschrijfster Jenny Mijnhijmer en filmmaker Bas Ackermann zullen samen met Cees Debets van Crossing Border, Mike Gaasbeek van WORM en winnaar van de Komeet 2006 'Dit is Dit' de inzendingen gaan beoordelen. De jury staat onder voorzitterschap van Arno van Roosmalen van STROOM. De Komeet is dé cultuurprijs van de gemeente Den Haag en Fonds 1818 voor jong talent.

Voor De Komeet komen projecten van alle kunstdisciplines en cross-overs van verschillende disciplines in aanmerking. Ook projecten vanuit de toegepaste kunst zijn welkom. Met deze jury heeft De Komeet een brede deskundigheid in huis met een nationale uitstraling. Bovendien heeft een aantal juryleden een band met Den Haag. De jury beoordeelt de inzendingen op artistieke kwaliteit, innovatie, bereik van jongeren en betekenis voor de stad Den Haag.

Inzenden voor De Komeet kan tot 31 januari 2008. Op 11 april maakt de jury de vijf finalisten bekend. Uit deze finalisten kiest de jury de winnaars van de eerste en tweede prijs. De inwoners van Den Haag kunnen stemmen wie de publieksprijs verdient. Op 16 mei maakt de jury de winnaars bekend tijdens een feestelijke avond in Het Nutshuis.

Eerste prijs 15.000,-
Tweede prijs 10.000,-
Publieksprijs 5.000,-

De Komeet is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Den Haag en Fonds 1818 en is ingesteld om culturele initiatieven van jong creatief talent te stimuleren. De prijs wordt iedere twee jaar uitgereikt.