Ingezonden persbericht




11-04-2008; Betreft verslag eerste dag Grand Prix Estoril Portugal, circuit Estoril (4.180m)

Moeilijke eerste dag voor het DeGraaf Grand Prix Team

De eerste traininsdag tijdens de bwin.com Grande Premio de Portugal is niet geheel naar wens verlopen voor het DeGraaf Grand Prix Team. Hugo van den Berg rijdt dit weekend voor het eerst sinds 4 jaar op het Portugese circuit van Estoril en kwalificeerde zich op een 28e plaats. Stevie Bonsey wist in de laatste minuut nog naar een 16e positie te rijden terwijl Danny Webb uiteindelijk op de 21e positie eindigde.

Na veel regen op de donderdagnacht en een aantal buien op de vrijdagochtend, werd de vrije training op een natte baan verreden. De baan was erg glad en menig rijder ging onderuit waaronder ook Danny Webb en Hugo van den Berg. Stevie Bonsey wist zijn Aprilia op de baan te houden en eindigde deze vrije training op een 26e positie. Hugo van den Berg en Danny Webb sloten de vrije training op respectievelijk een 28e en een 20e positie af.

De kwalificatietraining was droog ondanks dat een half uur van tevoren nog wat regen naar beneden kwam. Hugo van den Berg had snel zijn ritme te pakken en wist in het eerste kwartier zelfs op te klimmen naar een 16e positie. Na binnenkomst in de pitbox kon van den Berg daarna moeilijk in zijn ritme komen en wist zijn rondetijd niet te verbeteren waardoor van den Berg terug zakte naar een 28e positie.

Stevie Bonsey begon de kwalificatie niet sterk en reed rond de 25e positie. Na een bandenwissel en een aantal aanpassingen aan de set-up, kwam Bonsey sterk terug en wist enkele snelle rondens te rijden. In de allerlaatste minuut perste Bonsey nog een snelle ronde eruit en kwalificeerde zich op de voorlopige vierde startrij met een 16e positie.

Danny Webb had in het begin van de kwalificatie problemen met de motor waardoor Webb na een snelle ronde alweer de pit in kwam rijden. De motor sloeg op het rechte stuk over maar het team wist na een aantal minuten het probleem te verhelpen en begon Webb aan zijn snelle rondens op het circuit van Estoril. Met nog 10 minuten te gaan kwam Webb nog binnen voor een nieuwe achterband en wist zijn tijd te verbeteren maar kwam niet verder dan de 21e positie.

Hugo van den Berg (28e, 1:50,993): "Vanochtend in de vrije training was het nat en ging het goed. Ik kon goed tempo rijden totdat ik een schuiver maakte maar daarna ging het ook weer goed. In de kwalficatie was het gelukkig droog maar de grip was erg slecht waardoor het moeilijk rijden is. Ik mis hier nog een beetje baan kennis en ben ook niet echt tevreden met mijn rondentijd. Ik hoop dat het morgen droog is zodat ik mijn rondetijd van vandaag kan verbeteren."

Stevie Bonsey (16e, 1:49,559):" Het was vandaag niet zo goed als ik had verwacht maar wel beter dan de vrije training van vanochtend. Ik had teveel tijd nodig in de kwalificatie om een goede set-up te vinden en tegen het einde heb ik een redelijk goede set-up gevonden waardoor ik terug kon vechten naar de 16e positie. Ik hoop dat het morgen droog is zodat ik verder naar voren kan komen op de grid."

Danny Webb (21e, 1:49,978) : "Het ging vandaag niet naar wens. Het was vanochtend in de vrije training erg glad door de regenval van de nacht ervoor. Gelukkig was de kwalificatie droog en ik probeerde dan ook gelijk een goede ronde te rijden. Helaas sloeg mijn motor op het rechte stuk over zodat ik na 2 rondens snel naar binnen ging om te laten checken wat het probleem was. Het team lostte het snel op en kon ik mijn weg vervolgen. Ik had veel moeite met de motor. Hij deed niet echt wat ik wilde en door de natte vrije training heb ik nog geen ideale setting gevonden. De motor bewoog veel en ondanks een aantal aanpassingen werd het er niet echt veel beter op. Ik ben niet blij met deze positie maar als we morgen een droge vrije training en kwalificatie hebben ben ik ervan overtuigd om weer terug te keren in de top 10."