Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Gemnet maakt versnelling van e-overheid voelbaar

Wielerspektakel op Overheid & ICT 2008

Den Haag, 11 april 2008 ­ Bezoekers van de beurs Overheid & ICT kunnen dit jaar hun krachten meten op de fiets. Gemnet daagt iedereen uit om een topprestatie neer te zetten. In het overbekende Fietsspel uit het tv-programma Holland Sport kan gesprint worden tegen drie Nederlandse wielerhelden: Steven Rooks, Jeroen Blijlevens en Peter Winnen.

Vorig jaar was het al een drukte van belang bij de stand van Gemnet. Toen konden bezoekers het opnemen tegen topjudoka's Dennis en Elco van der Geest. Achterliggende gedachte was dat je met de juiste techniek kunt leren om uit de houdgreep van e-overheid te komen. De stand van Gemnet werd vorig jaar uitgeroepen tot stand van de dag.

Versnellen
Dit jaar is het thema `Versnel met Gemnet'. Klanten vragen immers steeds snellere dienstverlening en de ontwikkelingen in e-overheid volgen elkaar in een rap tempo op. Neem bijvoorbeeld de Wet Informatie- uitwisseling Ondergrondse Netwerken (WION). In 2009 moeten gemeenten digitaal en dag en nacht kunnen aangeven waar zich in de grond kabels en leidingen bevinden. Gemnet heeft daar met Klic-service dé digitale oplossing voor.

Zelf de sprint aantrekken
Om beursbezoekers zelf te laten ervaren hoe het is om de sprint aan te trekken, heeft Gemnet de stand voorzien van het originele Fietsspel bekend van Holland Sport, het tv-programma van Matthijs van Nieuwkerk en Wilfried de Jong. In dat spel kan iedereen zich uitleven in het wielrennen. De snelste sprinters wacht een nog grotere uitdaging: een race tegen Jeroen Blijlevens, Steven Rooks of Peter Winnen. De drie wielerhelden fietsen niet alleen, maar vertellen ook wat er allemaal bij komt kijken om een succesvolle wieleretappe te rijden.


· Jeroen Blijlevens was in de jaren '90 één van Nederlands succesvolste sprinters. Hij won onder meer twee etappes in de Ronde van Italië en drie Touretappes.

· Steven Rooks was de eerste Nederlander ooit die de bolletjestrui in de Tour de France veroverde. Hij won Touretappes naar Alpe d'Huez en Orcieres-Merlette en zegevierde in Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race.

· Peter Winnen, Nederlands kampioen in 1990, schreef historie door twee maal de Touretappe naar Alpe d'Huez te winnen.

Gemnet op Overheid & ICT, 22-24 april 2008
Hal 11, stand F010

Noot voor de redactie,