Royal Haskoning


De DeltaCompetition 2008: internationaal karakter onderstreept

11-4-2008

De DeltaCompetition 2008 sloot op 3 april jongstleden de registratietermijn succesvol met 64 aanmeldingen, waarvan 31 teamregistraties en 33 individuele registraties, uit 14 landen wereldwijd.

Vanaf 1 januari 2008 konden studenten zich inschrijven voor de DeltaCompetition 2008. Als initiator van deze prijsvraag wil Royal Haskoning de blik op de toekomst richten. En de toekomstige generatie vragen mee te denken in het zoeken naar duurzame oplossingen voor de problemen - maar ook kansen - die klimaatverandering in dichtbevolkte deltagebieden met zich meebrengt. Royal Haskoning wil studenten stimuleren innovatieve ideeën en gedurfde strategieën te bedenken.

Verrassend zijn de uithoeken van de wereld waar de registraties vandaan komen. Met uitzondering van Zuid-Amerika zijn alle werelddelen vertegenwoordigd. Van China tot Canada, van Nigeria tot Zweden. Het internationale karakter van de DeltaCompetition 2008 wordt daarmee ruim onderstreept.. De variëteit aan studierichtingen is groot. Naast de bekende faculteiten zoals natuurwetenschappen, civiele techniek, geowetenschappen hebben zich ook studenten van andere faculteiten ingeschreven waaronder Business Studies, Social and Historical Sciences en Business Administration, Major in Marketing and International Business.

De ingeschreven teams kunnen tot 1 augustus 2008 papers indienen. Een deskundige internationale jury beoordeelt de inzendingen op originaliteit, de wetenschappelijke basis ervan, realiteit en uitvoerbaarheid. De beste papers worden gebundeld en gepubliceerd. De winnaar van deze prijsvraag wordt bekend gemaakt tijdens de Royal Haskoning DeltaCompetition Award Ceremony in november 2008.

Meer informatie: www.deltacompetition.com

Meer informatie

Stefan Nijwening
T +31 (0)6 12966345
E Stefan Nijwening

Katinka Erkens-Janssen
Katinka Erkens-Janssen
T +31 (0)24 328 49 72
E Katinka Erkens-Janssen