Politie Brabant-Noord

Controles verkeer

's-Hertogenbosch, 11-04-2008

De politie heeft donderdagavond op diverse lokaties in 's-Hertogenbosch verkeerscontroles gehouden.

Zowel op de Vughterweg als op de Helftheuvelweg zijn snelheidscontroles uitgevoerd. Daarbij zijn 10 automobilisten bekeurd. Een van hen, een 30 jarige man uit Bergen op Zoom, moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij met 106 kilometer per uur over de Helftheuvelweg reed. Bij deze snelheidscontroles zijn nog eens 10 processen-verbaal uitgeschreven voor andere verkeersovertredingen zoals het niet dragen van de autogordel.

Tijdens de controle op de Vughterweg zagen agenten dat er een 40 jarige vrouw in hun richting gefietst kwam. Van de vrouw was bekend dat ze nog een gevangenisstraf van 7 dagen uit moest zitten. Zij is aangehouden en ingesloten.

In het kader van ASO project zijn op de binnenplaats van het bureau bromfietsen gecontroleerd. Daar zijn 17 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de helm(2x), negeren van een rood verkeerslicht(1), te hoog motorvermogen(8), rijden zonder rijbewijs(2), niet verzekerd (3) en niet voeren achterlicht (1). Aan deze controles is door 19 politiemensen meegewerkt, waaronder 9 politiemensen in opleiding (KLPD opleidingsbureau) met twee begeleiders.