Gemeente Groningen

Nieuwe adviescommissie voor verkeer

Wethouder Karin Dekker heeft vrijdag de Adviescommissie Verkeer&Vervoer geïnstalleerd. Deze onafhankelijke commissie adviseert het gemeentebestuur over ontwikkelingen en voorstellen in relatie met de gekozen beleidslijnen en maatregelen op gebied van verkeer en vervoer. De leden hebben deskundigheid op terreinen als economie, milieu, geografie, psychologie, techniek en verkeerskunde.

De adviescommissie werkt als een spiegel voor Burgemeester en Wethouders en de ambtelijke dienst RO/EZ. De opdracht voor de leden is scherpte aan te brengen, integraliteit te bevorderen en alternatieve perspectieven in overwegingen mee te geven. Hiervoor houdt de adviescommissie zich bezig met alle aspecten van verkeer en vervoer en komt gemiddeld acht keer per jaar bijeen. De adviezen zijn in principe openbaar.

De adviescommissie geeft gevraagd en ongevraagd advies op het beleidsterrein verkeer en vervoer in en rondom de gemeente Groningen - voor zover de gemeente Groningen daarover zeggenschap heeft. Voor het advies wordt de commissie ondersteund en voorzien van informatie en adviesaanvragen vanuit de gemeente en de dienst RO/EZ. Daarnaast zullen leden ook andere bronnen van informatie aanboren, bijvoorbeeld via de media en eigen waarnemingen. De commissie gaat geen belangen vertegenwoordigen of behartigen.

De heer Henk Moll is voorzitter van de Adviescommissie. In het dagelijkse leven is hij hoogleraar bij het Centrum voor Energie en Milieukunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Als oud gemeenteraadslid en als oud statenlid beschikt de heer Moll over goede kennis van de politiek maatschappelijke context van verkeer en vervoer in en om de Gemeente Groningen.

De samenstelling van de Adviescommissie Verkeer en Vervoer is als volgt:
Henk Moll Voorzitter
Mieke Kuppens Interieurarchitect; secretaris AV&V Karel Brookhuis Verkeerspsycholoog
Sacha Schram Stedenbouwkundige
Addie Arents Unitchef districtsondersteuning, Politie Groningen Jeanet Halsema Adviseur stedelijke ontwikkeling en verkeer Bert Hooghoudt Ondernemer
Marijn Molema Promovendus geschiedenis Bas Nieuwenhuis Werktuigbouwkundige
Nienke de Jong Sociaal geograaf
Hans Cremer Verkeerskundige
Janet Stoker RO-EZ, afdeling Verkeer en Vervoer Eric van Huissteden RO-EZ, afdeling Verkeer en Vervoer