Politie Kennemerland

Politie start campagne met M. over brandstichtingen

Beverwijk / Heemskerk, 11-04-2008 o Samen met Meld Misdaad Anoniem (M.) gaat de politie Kennemerland aandacht vragen voor de brandstichtingen in Beverwijk en Heemskerk. Dit gebeurt door het uitdelen van flyers en het ophangen van posters op onder andere scholen, in sportkantines en winkelgebieden, en bij uitgaansgelegenheden. Met deze campagne hoopt de politie dat mensen met informatie over de brandstichtingen zich bij haar zullen melden (tel: 0900 - 8844) of bij M. (tel: 0800 - 7000). M. is een meldlijn waar je anoniem informatie kunt geven over ernstige misdrijven.

In de gemeentes Heemskerk en Beverwijk is sinds november 2007 een groot aantal branden gesticht. Doelwit van deze brandstichtingen waren tot op heden een kinderboerderij, kliko's, een manege, portieken en diverse geparkeerde auto's. De afgelopen week zijn daar weer enkele branden bij gekomen. Door de politie zijn extra maatregelen genomen om de daders op te sporen. Het rechercheteam dat onderzoek naar de daders uitvoert is uitgebreid. Na elke brand doet men een uitgebreid forensisch onderzoek en vindt een buurtonderzoek plaats. Daarnaast wordt door de politie ook extra en gericht gesurveilleerd, met name in de avond- en nachtelijke uren.

De politie roept iedereen op extra alert te zijn en verdachte situaties zo snel mogelijk te melden. Mogelijke getuigen van brandstichtingen of mensen die weten wie mogelijk bij de brandstichtingen betrokken zijn (geweest), worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie in Beverwijk (tel: 0900-8844) of zich te melden via M. (tel: 0800-7000).