ABVAKABO FNV

Postwerkers geven duidelijk signaal af

Ongeveer 400 medewerkers van TNT Post hebben een duidelijk signaal afgegeven aan de Raad van Bestuur en de aandeelhouders van TNT. Bij aanvang van de Aandeelhoudersvergadering van het postbedrijf in Amsterdam overhandigden zij een petitie aan Peter Bakker, de CEO van TNT.

Afgelopen weken liepen de cao-onderhandelingen met TNT over een nieuwe cao stuk. ABVAKABO FNV vraagt een structurele loonsverhoging van 3,5 procent. TNT biedt tot nu toe niet meer dan 1,5 procent. TNT is slechts bereid meer te bieden als de vakbonden instemmen met verregaande verslechteringen van de arbeidsvoorwaarden.

Peter Wiechman, bestuurder ABVAKABO FNV; `De sfeer zat er vanmiddag goed in. Ik was verrast door de opkomst, die was enorm ondanks de bereikte voorberidingstijd. Hieruit blijkt dat het leeft onder de mensen'. Postwerkers uit Amsterdam hadden hun werkzaamheden even onderbroken om de actiebijeenkomst bij te wonen.

De vakbonden hebben TNT een ultimatum gesteld, dat loopt woensdag 16 april om 12.00 uur af. Woensdagavond 16 april organiseert ABVAKABO FNV, samen met de andere bonden, een actiebijeenkomst in het Beatrixtheater in Utrecht.
Meer informatie op http://www.powertothepostwerkers.nl