Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda, 11 april 2008

BREDA, 11 april 2008

Politie houdt vrouw aan na aantreffen hennepkwekerij

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag een 21-jarige vrouw aangehouden voor overtreding van de opiumwet. De vrouw had in haar schuur aan de Kolfbaanstraat een hennepkwekerij ingericht van 90 planten. De politie had hiervan al een aantal meldingen binnengekregen via het Meldpunt Meld Misdaad Anoniem. Toen de politie bij de woning kwam vluchtte de vrouw in een auto. De politie kon haar even later wel aanhouden. Bij controle door Essent bleek er geen sprake te zijn van diefstal van stroom. De vrouw is na verhoor heengezonden. De planten en toebehoren zijn in beslaggenomen en vernietigd.

Minderjarigen naar HALT voor winkeldiefstal

BREDA: Een 14-jarige en een 16-jarige inwoonster van Breda liepen donderdagmiddag bij een kledingwinkel in de Barones tegen de lamp. Beiden hadden een set oorbellen meegenomen zonder deze te betalen. De beveiliging had het echter in de gaten waarna het tweetal met de politie mee mocht. Nadat de ouders van het tweetal in kennis was gesteld en de oorbellen waren teruggegeven aan de winkel konden zij weer naar huis. Beiden gaan naar het bureau HALT.

Dief electrofiets toch in de kraag gegrepen

BREDA: Het zat de fietsendief niet mee toen hij donderdagavond vanuit een fietsenwinkel aan de Karnemelkstraat een fiets meenam zonder te betalen. Een oplettende getuige zag het namelijk gebeuren en waarschuwde de eigenaar van de winkel. Het tweetal ging er met nog een aantal mensen achteraan waarna de fietsendief op de Achter de Stallen tot stoppen kon worden gedwongen. De politie heeft de man, een 35-jarige man zonder vaste woon- of verlijfplaats, aangehouden en meegenomen. De fiets is weer teruggegaan naar de winkel. Aangezien de man de status van illegaal vreemdeling had is hij na verhoor overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Winkeldief krijgt 230 Euro boete

BREDA: Bij een groothandel aan de Konijenberg werd donderdagavond een aantal goederen meegenomen ter waarde van 161 Euro. De 67-jarige inwoner van Breda kwam echter niet ver met 'zijn' spullen. In overleg met justitie kreeg de man een transactie aangeboden van 230 Euro. En dan moest de man ook nog zonder 'zijn' spullen naar huis.

Auteur: Nicolette Bovenhorst