GroenLinks

Lokale GroenLinks-campagnevoerders bezoeken Brussel

10 april 2008

Op woensdag 9 april kwamen 23 lokale GroenLinks campagnevoerders op bezoek in Brussel. Niet alleen om een kijkje te nemen in de keuken van de Europese politiek, maar vooral om alvast mee te denken over de Europese verkiezingen in 2009.

De GroenLinksers kwamen van heinde en verre uit heel Nederland, van Maastricht tot aan Purmerend.

bezoekersgroep-lokaal-pct Groepsfoto van de lokale campagnevoerders voor de vlaggen van de 27 EU-lidstaten

Tijdens de dag heeft de actiecoördinator van het landelijk bureau, Cerian van Gestel, vertelt over de lokale campagnes die eraan komen. Zo gaat GroenLinks lokaal actief aan de slag met meer groen in de Nederlandse gemeenten.

Szilvia Csanyi, de campagnemanager van de Europese Groene Partij (EGP) lichtte de plannen toe voor een gezamenlijke Europese campagne in 2009. GroenLinks gaat namelijk nauw samenwerken met de 35 andere groene partijen uit Europa.

GroenLinks-europarlementarier Joost Lagendijk blikte terug op de Europese verkiezingscampagne van 2004. En Anita de Horde, persvoorlichter van de GroenLinks-delegatie in het Europees Parlement, vertelde over de uitgangspunten voor de campagne in 2009.

Tot slot hebben de lokale campagnevoerders flink meegedacht aan speerpunten voor de Europese verkiezingscampagne in 2009. Er zijn leuke ideeën uitgekomen. Van een campagne specifiek gericht op jongeren tot een campagne om Europa democratischer te maken. De verkiezingen voor het Europees Parlement vinden in Nederland plaats op 11 juni 2009.

Zelf suggesties voor de GroenLinks-verkiezingscampagne mail dan naar groenlinks-nl@europarl.europa.eu