Gemeente Soest

Masterplan Soesterberg

Datum: 11/04/2008

Presentatie eerste opzet Masterplan Soesterberg

Op donderdag 10 april 2008 heeft Riek Bakker Advies namens burgemeester en wethouders een eerste opzet voor het Masterplan Soesterberg aan de gemeenteraad van Soest gepresenteerd.
* U kunt dit bestand openen met de Acobat Reader Presentatie: Eerste concept Masterplan Soesterberg

Deze eerste opzet geeft de hoofdlijnen en de denkrichting van het Masterplan weer. Mede op basis van de reacties van de gemeenteraad wordt het Masterplan Soesterberg de komende periode verder uitgewerkt.

Om samenhang te brengen in alle ontwikkelingen in Soesterberg de komende jaren, maakt de gemeente Soest samen met de provincie Utrecht dit Masterplan. Het ontwerp van het plan is in handen van adviesbureau Riek Bakker.

Het plan zal niet gedetailleerd alle ontwikkelingen weergeven, maar brengt in hoofdlijnen samenhang in bestaande en nieuwe ideeën. Daarbij wordt onder andere gekeken naar bebouwing, groen, verkeer en welzijn.

In deze eerste opzet voor het Masterplan wordt onder andere voorgesteld:

* Meer samenhang in de ontwikkeling van het dorp en de omgeving. Natuur en bebouwing staan niet op zichzelf, maar kunnen elkaar aanvullen en versterken. Op die manier wordt beter gebruik gemaakt van de kwaliteit van het gebied.

* Verhogen van kwaliteit van wonen en werken; gevarieerde en vernieuwende soorten woningen

* De N237 (Amersfoortsestraat) ter hoogte van Soesterberg aanpassen, waardoor de barrière zoals die nu bestaat wordt weggenomen.
* Herstructurering woon-werkterrein Soesterberg Noord, bedrijven die willen verhuizen verplaatsen naar Richelleweg.
* Duurzaam centrumgebied met herinrichting van de Rademakerstraat en concentratie van voorzieningen.

* Oplossing voor parkeerproblemen.

* Verbinden van dorp en vliegbasisterrein door een pleisterplaats voor recreanten aan de rand van Soesterberg Noord met een logische overgang tot in het centrum.

Vervolgstappen

De komende periode wordt het Masterplan verder uitgewerkt. Nadat de gemeenteraad vervolgens een definitief concept heeft vastgesteld, volgt een inspraaktraject.

Op dat moment kunnen inwoners, bedrijven en andere belanghebbenden hun mening geven. Streven is dat het uiteindelijke Masterplan voor eind 2008 wordt vastgesteld door de gemeenteraad.

.